Атомний авіаносець французьких військово-морських сил "Шарль де Голль" розпочав виконувати бойові завдання у водах Сирії.

Флагман французького флоту завдав перших ударів по позиціях терористичного угруповання "Ісламська держава Іраку та Леванту", передає французьке видання Liberation.

Відзначається, що операція французьких збройних сил на території Сирії триватиме щонайменше чотири місяці.

Сьогодні, 23 листопада, президент Франції Франсуа Олланд розповів, що метою військової операції є завдання максимальної шкоди терористам.

Читайте також: Франція збільшить кількість авіаударів по позиціях "ІДІЛ"

Популярні новини зараз
Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

"Ми щоразу посилюватимемо наші удари, вибираючи при цьому цілі, які завдаватимуть максимально можливого збитку армії терористів", - заявив французький президент після зустрічі з прем'єр-міністром Великої Британії Девідом Кемероном в Парижі.

Кемерон у свою чергу заявив, що французькі військово-повітряні сили можуть скористатися британською військовою базою на Кіпрі.

Атомний авіаносець "Шарль де Голль" є найбільшим бойовим судном в Європі, його водотоннажність становить понад 40 тисяч тонн. Корабель здатний нести до 40 літальних апаратів, обладнаний сучасною електронікою керування боєм та озброєний зенітними ракетами "Астер" і "Містраль". Має дві парові катапульти, які можуть відправляти у повітря літаки вагою до 20 тонн.