Сьогодні 13 грудня 2015 року, в столицю Грузії Тбілісі вперше доставили китайські товари в обхід Росії. Маршрут вже встиг отримати назву "Нового шовкового шляху". Грузинське вище керівництво радіє новим перспективам країни, які відкриваються на торгівельному ринку Європи.

Варто зазначити, що новий маршрут значно скорочує доставку товарів з Китаю у країни Європи: якщо раніше для цього було потрібно понад місяць, то тепер лише два тижні.

Як повідомив прем'єр-міністр Грузії, країна має всі шанси перетворитись на багаторегіональний центр, який поєднуватиме європейські країни, Індію, Східну та Центральну Азію і Близький Схід.

Читати також: Китай розпочав будівництво вітропарку

В контейнерах, які відправили з Китаю прибула електрична побутова техніка, яку надіслали ще 29 листопада. Товари мандрували спочатку через Казахстан, потім – пливли Каспійським морем до Азербайджану. І, зрештою, потрапили в Тбілісі. Зі столиці Грузії їх скерують в морський порт Поті, а звідти вони поїдуть до Туреччини, а потім до Європи.

Популярні новини зараз
Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати
Показати ще

Такий маршрут отримав назву "Новий шовковий шлях".