На Ельбрусі знайшли тіло співробітника Національної академії наук України Михайла Парахіна, який зник 1 грудня. Рятувальники його шукали, починаючи з 3 грудня.

Про це повідомив оперативний черговий Ельбруського високогірного пошуково-рятувального загону МНС Росії, передає "Интерфакс".

"На висоті близько 3 тисяч метрів над рівнем моря під скельним скидом виявлено загиблого співробітника НАН України, який зник після того, як пішов кататися на сноуборді 1 грудня", - розповів рятувальник.

Причина загибелі Парахіна – нещасний випадок. Ймовірно його накрило лавиною. За словами рятувальника, це місце – взагалі надзвичайно лавинонебезпечне. Транспортувальні роботи з тілом Парахіна проводитимуть зі страховкою, вони триватимуть орієнтовно до вечора.

Нагадаємо, у квітні під час сходження лавини на Евересті загинули 65 альпіністів. В минулому році тут з обриву зірвалися двоє туристів з України.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Читайте також: Зниклого українця й досі шукають на горі Ельбрус

Ельбрус – найвища гора Кавказького хребта. Висота піку 5642 м.

Українець Михайло Парахін був співробітником міжнародної астрономічної обсерваторії на висоті 3150 м на піку Терскол у Кабардино-Балкарії. Співробітники обсерваторії займаються дослідженням космосу та проводять метереологічну розвідку.