У бездомних у столиці Австрії Відні з'явилася можливість стати гідами. Ця ідея буде реалізовуватися в рамках проекту Shades Vienna Tours, пише The Local.

В Австрії налічується близько 12 тисяч бездомних, з яких більше 7 тисяч живуть у столиці. Щоб допомогти їм реалізувати себе, підприємець Перрін Шобер заснувала проект Shades Tours. Безхатченки зможуть пройти навчання, після чого почнуть проводити екскурсії по місту, показуючи, як живуть люди на вулицях.

У рамках проекту у "екскурсовода" передбачена нічліжка, де бездомний може залишитися в разі надзвичайних обставин, супова кухня і пункт надання соціальної допомоги. Коштувати екскурсія для групи з 10 чоловік буде 150 євро. Ці кошти - основне джерело фінансування проекту. Його цільова аудиторія - шкільні, університетські та церковні групи. На сьогоднішній день, вже 4 людини пройшли навчання за цією програмою.

За словами автора проекту, "завдання програми - це показати, що означає жити на вулиці, позбавити людей від страху і забобонів". Шобер також зазначила, що "екскурсія не буде фокусуватися на особистій історії гіда, це було б несправедливо по відношенню до нього", основне - це "майбутнє і те, як місто і його жителі можуть допомогти бездомним почати нове життя".

Читайте також: Безпритульні у Львові матимуть де зігрітися

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, в Європі бездомних почали наймати на роботу на телебачення в якості ведучих прогнозу погоди. Проект повинен привернути увагу людей до проблем тих, хто живе на вулиці і залежить від погодних умов більше за інших. Під час ефіру бездомні ведучі, крім погоди, також розповідають про своє життя, нагадуючи глядачам, що вони, як і багато інших знедолені, страждають від суворих зим. Проект вже працює в Румунії, Німеччини, Франції.