Внаслідок кризи у відносинах з Росією, а також у зв'язку з "регіональними невизначеностями" Туреччина недорахується в цьому році близько 4,5 млн російських туристів. У 2015 році число російських туристів скоротилася на 18% - до 3,6 млн в перші одинадцять місяців в порівнянні з аналогічним періодом 2014 року.

Протягом багатьох років Росія була для Туреччини другим за величиною джерелом туристів після Німеччини. Для компенсації цих втрат буде вжито низку заходів, сказав міністр культури і туризму Туреччини Махір Унал, повідомляє видання Hurriyet Daily News.

Підкреслюючи задачу Туреччини приймати по 50 млн туристів щорічно до 2023 року, Унал сказав: "Ми повинні запобігти будь-яким негативним факторам, які завдають шкоди іміджу Туреччини, яку всі знаьб безпечною та надійною країною". У той же час Туреччина поки виявляється безпорадною у боротьбі з міжнародним тероризмом. Через останні теракти у Стамбулі потік туристів в країну помітно рідшає.

Читайте також: Карикатурист висміяв Путіна за знищення турецьких мандаринів

Нагадаємо, міністр торгівлі та митного контролю Туреччини Бюлент Тюфекчі очікує, що криза у відносинах з Росією завершиться в березні 2016 року. "І російська сторона, і ми зі свого боку робимо все можливе, щоб зменшити негативний вплив санкцій на обидва народи. Напруга поступово зменшується, і ми прогнозуємо, що в лютому-березні вона зійде нанівець", - зазначив він.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще