На сьогоднішніх міжнародних торгах нафта подорожчала до 65,25 доларів за барель. Це на 50 центів вища вартість, ніж вчора. Вчора ввечері почала поширюватися інформація, що насправді американські нафтові сховища не переповнені. Навпаки – за останні 5 днів вони зменшилися на 2,67 млн. барелів. І сягають зараз 482,2 млн.

"Світові нафторейдери закладають у ціну пального незначні коливання – на 2-3 долари. Тому навіть, якщо нафту продаватимуть завтра по 66 доларів, вартість пального не зросте. В Україні – в тому числі", - говорить "Знай" Олександр Сіренко, аналітик консалтингової компанії "Юпеко".

Матеріал за темою Нафта продовжує дешевшати

Зараз бензин А-95 продають за ціною від 19,45 грн до 22,49 грн залежно від бренду автозаправного комплексу та країни виробника пального.

"Зараз наші мережі мають невеликий запас потужності. Вони мали знизити ціни на травневі свята, але не зробили цього. Тоді нафта подешевшала до 62 доларів. Тому за логікою, що якщо нафта подорожчає навіть на 3-4 долари, вартості бензину вони не підвищуватимуть. Та й взагалі наш ринок пального не настільки швидко реагує на зміну цін на нафту на світових торгах", - каже експерт.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Матеріал за темою Після зняття санкцій з Ірану нафта подешевшає
до 10 доларів за барель

Нагадаємо, вчора відбулося найбільше подешевшання нафти на світових ринках за останній місяць. Вартість сировини знизилася на півтора долари, до 64,73 доларів.