Агентство національної безпеки США шпигувало не лише за главами уряду Німеччини, але й також за міністром закордонних справ Франком-Вальтером Штайнмаєром.

Про це повідомляє німецьке видання Süddeutsche Zeitung, посилаючись на документи Wikileaks.

Зазначається, що серед 20 номерів телефону, які прослуховувалися агентство нацбезпеки, був і номер німецького міністра закордонних справ.

Американське агентство перехопила розмову між Штайнмайєром та невідомою особою. Вході неї міністр наголосив, що "не отримав остаточної відповіді від Держсекретаря США з приводу повідомлення преси про рейсів ЦРУ через Німеччину до секретних в'язниць у Східній Європі, які імовірно використовувалися для допитів підозрюваних у тероризмі".

Раніше WikiLeaks опублікував інформацію , що Агенство національної безпеки США прослуховувало не лише канцлера Німеччини Ангели Меркель,але і значну частину німецького уряду.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Читайте також: Спецслужби США стежили за Путіним з початку 90-х - Times

Загалом Wikileaks оприлюднило 69 номерів, які прослуховувалися американськими спецслужбами у 2010-2012 роках.

Нагадаємо, раніше WikiLeaks опублікував надсекретну документацію американського агентства нацбезпеки США про прослуховування високопосадовців із Франції.

Згідно з опублікованими документами, агентство стежило за президентами Франції Жаком Шираком, Ніколя Саркозі та Франсуа Олландом, а також за французьким кабінетом міністрів і послом Франції в США.