Вже менше ніж через тиждень відкриється перша фан-зона Євробачення-2017. 30 квітня на Софіївській площі кияни та гості столиці зможуть приєднатися до старту пісенного конкурсу, який цього року пройде у Києві.

Знай.ua вирішив з'ясувати, на якій стадії готовності зараз знаходиться столиця України, до того моменту, коли в неї хлине потік іноземних гостей і учасників конкурсу.

Фан-зони

Як нам розповіли у прес-службі КМДА, всього у Києві буде працювати 5 фан-зон. Наприклад, фан-зона на «Софіївці» зможе вмістити до 10 тис. чоловік.

«Вона буде розділена на наступні зони: культурно-творчу, інформаційно-довідкову, відпочинку, фуд-кортів та розваг», - розповіли у КМДА.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

30 квітня тут виступлять групи: "Сальто назад", ТНМК, СКАЙ, співачки TAYANNA, MamaRika, ILLARIA та багато інших.

Подібні зони будуть відкриті на Троїцькій, Контрактовій та Поштовій площах, а також на території Національного історико-архітектурного заповідника «Київська фортеця».

Головна ж офіційна фан-зона конкурсу, що отримала назву Eurovision Village, буде розміщена у центрі столиці на Хрещатику. Вона буде діяти з 4 по 14 травня, в зв'язку з цим вже з 25 квітня у центрі Києва буде обмежен рух.

Також на початку травня буде перекрито ряд вулиць: Інституцька, Садова, Липська, Шовковична, Ніколо-Слобідська та інші. Київська влада вже зараз попереджає, що великих заторів під час конкурсу у центрі столиці не уникнути.

Eurovision Village буде працювати щодня з 12:00 до 22:00, а в дні півфіналів і фіналу - до моменту завершення шоу. Потрапити у фан-зону зможуть всі бажаючі, вхід - вільний.

Жителі передмістя також зможуть долучитися до свята, не виїжджаючи до Києва.

«Найбільша регіональна фан-зона з'явиться в Бучі, - повідомив Знай.ua голова об'єднання BRF Кирило Васютін. - На цьому майданчику буде кілька великих екранів і зручні місця для перегляду шоу».

Також у Бучі 12 травня виступить відомий український гурт «Скрябін».

Квитки та житло

Як вдалося дізнатися Знай.ua на півфінали і фінали конкурсу вже продані майже всі квитки. Онлайн купити також не представляється можливим, тому що скрізь написано, що квитків немає або їх зовсім мало.

Нагадаємо, що всього повинно бути продано 70 тисяч квитків на дев'ять подій Євробачення. Ціни стартують від 8 євро (найдешевші місця на репетиції) до 500 євро (кращі місця на фінал).

«Квиток у фан-зону у мене можна купити за 700 гривень, - розповів нам Дмитро, який в перші ж дні продажу квитків, скупив їх кілька десятків. - У VIP-ложу від 20-ти тис. На них ще покупців не було, але, я думаю, ближче до конкурсу попит з'явиться».

Крім спекулянтів збагатитися на Євробаченні зможуть і орендодавці. На сьогоднішній день знайти вільний номер у готелях Києва на час пісенного конкурсу дуже проблематично.

"Зараз у Києві заброньовано близько 80% готелів на час проведення Євробачення. Переважно бронюються готелі категорії 3-4 зірки та місця в хостелах. Також відомо, що багато туристів подобово бронюють апартаменти що здаються фізичними особами", - повідомив керівник управління туризму КМДА Антон Тараненко.

Як вдалося з'ясувати Знай.ua, ціни у господарів стартують від 80 євро. При цьому, за словами самих власників квартир, чим ближче до конкурсу, тим ціни будуть тільки рости.

«На мою кімнату на Прорізній вже є кілька претендентів, - розповіла нам киянка Надія Васильєва. - Пропонують 100 євро і вище. Звичайно, хочеться заробити, але і головне, щоб люди були гарні. Я по-англійськи погано розумію, зараз внучка допомагає спілкуватися з клієнтами».

Нагадаємо, що пісенний конкурс Євробачення-2017 пройде у Міжнародному виставковому центрі Києва з 9-го по 13 травня.

Також читайте на Знай.uа про те, що Євробачення-2017 обійдеться країні в річний бюджет Києва.