Адвокати затриманого українця Іван Устенко і Валерія Журбас вважають, що поліція сфабрикувала справу про замах на вбивство молдавського олігарха Володимира Плахотнюка.

Свою версію справи вони розповіли в інтерв'ю NewsMaker.

За словами адвокатів, їхній підзахисний єдиний, кому пред'явили звинувачення. "При цьому інші п'ятеро людей, які фігурують у фабулі разом з нашим підзахисним, 7 квітня нинішнього року були затримані, побиті і відпущені додому. Лише двоє з них допитані як свідки", - сказали адвокати.

Підозрюваний визнає, що з ним зв'язувався якийсь "Василь з Пріднистровья" і пропонував за гарну винагороду обстріляти будівлю в Молдові. Однак підзахисний відмовився. При цьому Василь ніяких імен не називав, проте поліція оцінює дії затриманого як замах на вбивство, при цьому уточнюючи, що жертвою повинен був стати Плахотнюк.

Адвокати впевнені, що "російського сліду" у справі немає, зате є "молдавський". "Слідчі тиснуть на нашого клієнта, залякуючи його екстрадицією в Молдову. Де він нібито "швидко в усьому зізнається", - сказали адвокати зазначивши, що Молдова не направляла Україні запит про екстрадицію.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Раніше "Знай.ua" повідомляв, що молдавська прокуратура підтвердила, що вбивство екс-віце-прем'єра країни Володимира Плахотнюка, який нині очолює Демократичну партію, замовили двоє молдаван, один з них знаходиться в Москві.