В Україні за кілька років можуть докорінно змінити систему освіти – зокрема планують запровадити ЗНО у початковій та середній школах.

Про це повідомляє "24 канал".

Такі нововведення у Міносвіти пояснюють тим, що діти повинні відчути всю важливість вступу до вищого навчального закладу та почати готуватися до цього заздалегідь. Зокрема, здавати тести будуть учні четвертих та дев'ятих класів.

За словами екс-заступника міністра освіти, віце-президента Київської школи економіки Інни Совсун, для запровадження змін потрібне рішення парламенту. Передбачається, що перші три роки у початковій школі будуть спрямовані на вивчення профільних предметів, так як це має бути за проектом 12-річної школи.

Совсун стверджує, що за рахунок ЗНО можна буде не тільки перевірити знання у кілька етапів та врахувати недоліки, а й допомогти вчителям виправити ситуацію з успішністю: вони зможуть контролювати весь процес підготовки.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Українцям приготуватися до перевірок податкової: вже попередили ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Питання будуть дещо інші, аніж на попередніх етапах. Замість традиційної чіткої відповіді потрібно буде дати комплексне пояснення та навіть зробити аналіз. Так школярі зможуть не тільки вивчити теми, а й зрозуміти їх суть.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що у Міносвіти збираються запровадити ЗНО для учнів початкових та середніх класів.