Археологи виявили незвичайний стародавній тунель. Підводні розкопки в системі каналів поруч з храмом Кукулькана в Чичен-Іце допомогли археологам знайти загадковий заблокований прохід в його стінах. Археологи пообіцяли, що незабаром повернуться туди і викриють його.

“Ми змогли проникнути в печери під храмом Кукулькана через його склеп, і виявили там заблокований прохід, який був закритий, ймовірно, самими індіанцями майя. Найближчим часом ми повернемося туди і, можливо, розкриємо прохід і спробуємо зрозуміти, куди він веде і як пов'язаний він з храмовим резервуаром", - заявив Гільєрмо де Анда (Guillermo de Anda), один з авторів проекту Great Mayan Aquifer Project.

Цивілізація індіанців майя проіснувала кілька тисячоліть, залишивши після себе безліч "мертвих міст" і пам'яток культури на півострові Юкатан, несподівано зникнувши з лиця Землі приблизно в дев'ятому столітті нашої ери, коли більшість міст-держав майя були покинуті їх жителями.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Причини цього цивілізаційного колапсу досі є предметом суперечок серед вчених, а загадковий календар, який пророкував смерть людства в 2012 році тільки підігріває інтерес експертів. Однак, цілком можливо, що календар просто міг закінчитися в тому році, не маючи на увазі кінець світу.

Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що Місяць показала своє справжнє обличчя.