У понеділок, 3 вересня, представник Міністерства закордонних справ Франції виступив із заявою у зв'язку з убивством голови самопроголошеної ДНР Олександра Захарченко, передають російські ЗМІ.


Він зазначив, що "розвиток подій на сході України" не скасовує зобов'язання сторін щодо реалізації Мінських угод.


Більш того, підкреслив дипломат, чесні переговори потрібні саме тоді, коли виникає напруженість. Тому зустрічі в нормандському форматі Росії, України, Франції та ФРН французька сторона вважає більш ніж доцільними.


Нагадаємо, прес-секретар президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що ватажок "ДНР" Олександр Захарченко був зрадницьки вбитий".

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

"Пішла з життя мужня людина, його зрадницьки вбили, наслідки будуть досить неминучі", - сказав Пєсков.


Про яку саме зраду йде мова, він не уточнив. Зазначимо, раніше російські політики і дипломати звинуватили у вбивстві українські спецслужби, тоді як у ЗМІ вже давно циркулювала інформація про те, що Кремль має намір "прибрати" Захарченко.


"Брат, бережи себе!"- Сурков звернувся до живого Захарченко в день його похорону.
Як повідомляв раніше Знай.ua, на похоронах ватажка так званої "ДНР" Олександра Захарченка блиснула обличчям дуже дивна жінка, яку в мережі прозвали "колорадською вдовою".


Колоритна дама привернула увагу багатьох мережевих спільнот. Примітно, що в такому ж "траурному" образі жінку раніше бачили на військовому параді в окупованому Донецьку 9 травня.

"Ось жінка любить ходити по "днях перемоги". Фото ліворуч 09.05.2018, праворуч - сьогодні (02.09.2018. - ред.) на проводах Захарченка", - йдеться у підписі до фото.


Як видно на опублікованих знімках, жінка одяглася в чорне мереживне плаття з глибоким декольте, одягла велике кольє, довгі сережки і капелюх з вуаллю. Не забула вона і про заборонену в Україні георгіївську стрічку. Якщо в травні символом кремлівської пропаганди був обвішаний одяг, то на свіжому фото стрічкою "прикрашені" квіти.


Також Знай.ua писав про те, що стало відомо, що на російського журналіста Семена Пегова напали невідомі у військовій формі під час прямого включення з окупованого Донецька.