"Альпійське містечко" вважається одним із найдорожчих житлових комплексів, розташованих неподалік столиці. Там мешкають люди, чиї прізвища відомі всім: приміром, секретар РНБО Олександр Турчинов, чи син очільника МВС Арсена Авакова. А нещодавно їх сусідом став начальник другого відділу оперативного реагування Київської митниці Михайло Редько.


Елітне сусідство: швидко, дешево і просто?


В його декларації за минулий рік вказана квартира, придбана за 400 тисяч гривень (141 квадратних метрів).

Середня ціна на ринку нерухомості стартує від 3 мільйонів гривень.
За даними bihus.info, попередніми власниками квартири були почергово майор СБУ Олександр Карамушка та його сім’я. У квітні цього року Карамушку затримали на хабарі загальною сумою 47,5 тисяч доларів. Нині він відсторонений від державної служби.


Експерт-оцінювач Давид Несеян зазначив: так занадто "лояльна" ціна – тільки на папері, причина тому – бажання знизити вартість податку:

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

[quote author=""] "Якщо це 400 тисяч гривень, 4,5%

У фінансовій звітності Редька за минулий рік – тільки єдине житло у Києві, але після перевірки виявилося: там давно оселилися інші люди. В той же час сам митник благополучно облаштувався в іншій елітній квартирі на Печерську. Жінка, що відчинила двері в апартаментах Редька у "Альпійському містечку" повідомила, що "не знає ніякого Редька".


З постанови суду дворічної давнини зрозуміло, що через підозру у їзді Редька в нетверезому стані відомо, що митник позначив "місцем проживання" квартиру в елітному житловому комплексі "Престиж Холл".


Вона записана, як вже можна здогадатися, зовсім не нього, а на матір фіскала Тетяну Редько. За словами консьєржів, Редько з дружиною постійно проживає там, хоча сам він цей факт заперечує. Автомобіль, на якому Редька затримали нібито у нетверезому стані два роки тому, теж не відображений у декларації: чорний BMW X5 2014-го року випуску належить батьку Сергію Редьку.


Цього місяця Редько приїхав на роботу на автомобілі LEXUS IS 300 з донецькою реєстрацією, якого теж немає у його декларації. Чому б ні, якщо завжди можна списати все на впливових та заможних друзів, котрі люб'язно "дали покататися"?

"Це мене попросив товариш пригнати….щоб в нього машина стояла на парковці…", - виправдовувався він.


Дивіться: як дешево стати сусідом Авакова?


Нагадаємо, співи Ляшка викликала бурю негативних емоцій у Facebook.
Як повідомляв Знай.ua, опубліковано повний текст змін до Конституції України.
Також Знай.ua писав, блогер розповів, як українська влада ошукала школярів.