До кінця вересня президент України Петро Порошенко має намір попередити уряд Російської Федерації про те, що так званий договір "Про дружбу і співпрацю" двох країн припиняється через його непродовження.

Про це глава держави розповів на зустрічі з керівництвом українського парламенту, Кабміну та представниками парламентських фракцій.

"Хочу внести деякі коментарі, ясність з точки зору непродовження дії Великого договору з Російською Федерацією про дружбу і співробітництво ... Він не розривається, а припиняє свою дію у зв'язку із непродовженням. Сьогодні це виключно компетенція Президента України. Я планую найближчим часом з цього приводу, після внесення пропозицій Міністерством закордонних справ, провести засідання Ради національної безпеки і оборони України та в строк до 30 вересня направити зі своїм підписом повідомлення Російської Федерації про непродовження дії зазначеного договору", - сказав Порошенко.

Це, зазначив він, не вимагає голосування в парламенті.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити В Україні готується революція у житловій сфері Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

"Але я безумовно хотів би провести з цього приводу відповідні консультації для того, щоб врахувати думку Верховної Ради", - зазначив Президент.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що представник Міністерства закордонних справ Франції виступив із заявою у зв'язку з вбивством голови самопроголошеної ДНР Олександра Захарченка, передають російські ЗМІ.

Він зазначив, що "розвиток подій на сході України" не скасовує зобов'язання сторін по реалізації Мінських угод.

Більше того, підкреслив дипломат, чесні переговори потрібні саме тоді, коли виникає напруженість. Тому зустрічі в нормандському форматі Росії, України, Франції та ФРН французька сторона вважає доцільнішими.

Варто нагадати, що постійні представники 28 країн Євросоюзу висловилися на користь продовження індивідуальних санкцій щодо компаній і громадян Російської Федерації.

Нагадаємо, Ляшко в трусах налякав українців третім вересня.

Як повідомляв Знай.uа, українські політики продовжують справу Пшонки.

Знай.uа писав, російському пропагандистові набили пику в центрі Донецька.