В Україні урочиста лінійка до початку нового навчального року розділилася на два дні: хтось провів її 1-го, хтось 3 вересня. Обіцяли освітянам багато – "школу європейського рівня", реформи і змінену, абсолютно іншу систему, без пережитків радянського зразка.


Нова українська школа: перспективи на мільйон, чи "прощавай, Європо"?


Але наші реалії, на жаль, поки що зовсім не дотягують до обіцянок чиновників та міністрів. На це звернув увагу на своїй сторінці у Facebook юрист, блогер Михайло Шнайдер.

Він вважає, що президент Петро Порошенко під час візиту на лінійку в одну з елітних гімназій просто намагався черговий раз запевнити дітей у тому, що у них є "світле майбутнє", пообіцяти тримати надалі курс на Європу. Та, певно, влада частенько забуває про ті школи, де немає парт, книжок, де батьки тягнуть все що називається з нуля, купуючи обладнання за списком комітетів.

Ніхто не запитує – чи вистачає їм на це мінімальної зарплати, ніхто не згадує, що фінансувати всі потреби повинні з місцевого бюджету (це передбачає децентралізація):

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

"Ну а як відомо, Петро Олексійович просто не може пропустити черговий привід для піару і самореклами. Тому Порошенко вирішив виступити перед першокласниками в одній з гімназій Києва. Петро Олексійович похвалився перед дітьми "небувалими реформами" в сфері нацбезпеки, оборони, децентралізації і освіти, при цьому додав, що саме завдяки реформі, українська освіта наближається до європейського рівня", - нагадав Шнайдер.


Президент у своїй промові також додав, що освіта плавно перетворюється в інтерактивну, мовляв, незабаром учні зможуть обмінюватися досвідом і спілкуватися з такими ж школярами в ЄС. До речі, це ще під питанням.

Будь-який досвідчений педагог скаже вам: інтерактивна освіта передбачає наявність наочного матеріалу, виїзди у походи, додаткове оснащення класу – тобто, всього того, що зустрінете хіба що в елітному ліцею, такому ж, як нещодавно відвідав глава держави. Але аж ніяк не у звичайній школі, у батьків просто немає на це грошей, а дирекція за "свої кровні" купувати не буде.

"Ну а на "десерт" президент пообіцяв школярам, що скоро вони будуть жити в Європейському Союзі. Петро Олексійович розповів дітям про фантастичні успіхи, і ще більш фантастичні перспективи, які всього лише плід його багатого уяви ...", - підсумував блогер.


Дивіться: українські школи відзначили День знань за новими традиціями


Нагадаємо, українську паралімпійку тягнуть до суду сусіди за бажання виходити на вулицю.
Як повідомляв Знай.ua, в Україні чиновники вигнали дітей на кладовище.
Також Знай.ua писав, в українських школах запроваджують нові правила.