В Україні розгорівся скандал після анонсування законопроекту, згідно з яким спецслужби зможуть блокувати інтернет-ресурси до судового рішення, якщо вважатимуть за потрібне. Комітет інформації і зв'язку ВР відправив документ №6688 на доопрацювання.

У ході засідання глава комітету Олександр Данченко заявив, що "дуже багато норм законопроекту просто прикриваються нацбезпекою, не будучи демократичними і не на захисті прав і свобод".

"З понеділка плануємо організувати робочу групу, у тому числі з представниками спецслужб, щоб розробити нормальний закон з кібербезпеки", – додав Данченко.

Крім цього, представники комітету хочуть звернутися до спікера Верховної Ради Андрія Парубія, аби той дозволить Данченку виступити на пленарному засіданні.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними
Показати ще

Українці мільйонами тікають за кордон

Кожен рік з України з різних причин їде близько 1 мільйона чоловік. Цілі можуть бути різні: заробітки, ПМЖ, навчання, але факт залишається фактом: країну залишають багато людей і досить регулярно.

Українських водіїв попередили про важливі зміни

В Україні для водіїв почали діяти нові правила: тепер при продажу автомобіля власнику немає потреби знімати його з обліку: транспортний засіб відразу будуть перереєструватися на нового господаря.

Нагадаємо, міністр охорони здоров'я Уляна Супрун розвінчала популярний міф про споживання алкоголю. Для підтвердження своєї точки зору чиновниця послалася на дослідження впливу алкоголю на здоров'я людини від вчених міжнародної колаборації Global Burden of Diseases.

Як повідомляв "Знай.uа" в Україні змінять систему нарахування та виплати пенсій.

Також портал "Знай.uа" писав про те, що студенти київський парк перетворили на звалище. Гори порожніх пляшок від алкогольних напоїв, безліч сміття та випалену галявину залишили після себе першокурсники Київського політеху.