Стало відомо про те, що російська сторона на переговорах в Мінську відмовляється говорити про те, чи відправляла вона на окуповані території Донбасу слідчих.

Про це стало відомо з повідомлення уповноваженої президента щодо мирного врегулювання конфлікту на Донбасі Ірини Геращенко в Facebook.

Повідомляється, що Україна вимагала відреагувати на повідомлення у ЗМІ про те, що Росія направила працівників ФСБ розслідувати вбивство ватажка бойовиків Олександра Захарченко.
У свою чергу, Геращенко додала: "Росіяни категорично відмовилися надати ОБСЄ та Україні будь-яку інформацію про ці свої слідчих групах".

Популярні новини зараз
Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

Крім того, вона зазначила, що російські правоохоронці на Донбасі - це грубе порушення українського законодавства.

За словами Геращенко: "На нашій суверенній території слідчі дії можуть вести тільки українські слідчі органи, або ж - з дозволу відповідних структур, а ми росіянам таких дозволів не давали".
Вона також згадала про те, що законодавство Росії також не передбачає роботу її слідчих за кордоном.
"І фактично, це визнання окупації РФ Донбасу, якщо там вже сновигають не тільки військові, ФСБшники, загублені, а й слідчі", - додала вона.

Крім того, за її словами, в звітах ОБСЄ зафіксовано, що російські відмовилися продемонструвати тіла підірваних бойовиків і не допустили до лікарень, де утримують поранених.

Наостанок вона додала: "Це ще раз свідчить про російський слід зачистки причетних".
Геращенко також зазначила, що РФ також не відповіла на питання, де знаходиться інший екс-ватажок бойовиків Ігор Плотницький.

Нагадаємо, представники Євросоюзу не сумніваються в тому, що Російська Федерація навмисно робить все, аби судна не могли потрапити в порти України. Мова йде про блокаду Азовського моря, Європа очікує, що Москва організує безперешкодний доступ.

Як повідомляв Znaj.ua, голосування за довгоочікуваний закон, з ухваленням якого в Україні повинні були знизитися ціни на медикаменти, Верховна Рада успішно провалила.

Також Znaj.ua писав про те, що голова Верховної Ради України Андрій Парубій поставив у приклад Адольфа Гітлера, заявивши, що той був прихильником прямої демократії і активно її практикував у роки свого правління. Відповідну заяву Парубій зробив в ефірі телеканалу ICTV.