Очільник МЗС Польщі Яцек Чапутович заявив, що з відомства звільнили практично всіх співробітників, які закінчили Московський державний інститут міжнародних відносин.

мзс польща

Масова чистка торкнулася також тих осіб, які були у списках комуністичних спецслужб.
Про це повідомляє "Польське радіо".

"Можна сказати, що керівництво відомства було замінено майже на 100%. На цей час на керівних посадах немає людей – чи то в країні, чи в закордонних представництвах - які були б у списках співробітників комуністичних спецслужб або були випускниками Московського інституту міжнародних відносин", - заявив глава відомства.


Чапутович також додав, що з моменту приходу до влади уряду партії "Право і справедливість" "чистка" торкнулася практично усіх 111 директорів та заступників директорів департаментів у міністерстві.
Крім того, були змінені або ж будуть змінені у найближчому майбутньому 86 послів зі 101.

Популярні новини зараз
Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

мзс польща


Нагадаємо, на сьогоднішній день Україна активно займається модернізацією законодавчої бази і найближчим часом основна мета - переглянути кожен договір, укладений з Російською Федерацією.
Про це в ефірі українського телеканалу заявив міністра закордонних справ Павло Клімкін.

"Ми повинні докорінно переглянути всю договірно-правову базу з Росією. Те, що ми зараз робимо в рамках СНД - це аналіз готується: кожне міністерство. Є відповідна координація. (Точно) те ж саме повинно бути зроблено і з Росією",- заявив глава МЗС.

клімкін


Як повідомляв раніше Знай.ua, український журналіст Роман Цимбалюк змусив офіційного представника Міністерства закордонних справ Росії Марію Захарову безглуздо виправдовуватися через вбивство ватажка "ДНР" Олександра Захарченко.

захарова


Питання українського репортера загнало дипломата країни-агресора у глухий кут.

Так, 7 вересня під час щотижневого брифінгу речника МЗС РФ Цимбалюк запитав Захарову про те, чи зможе вона довести причетність України до ліквідації Захарченка, про що вона неодноразово заявляла.


Також Знай.ua писав про те, що Міністр закордонних справ Норвегії Іне Серейде (Ine Marie Eriksen Søreide) відвідає лінію розмежування на Донбасі.