Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов детально розповів про ситуацію з приватними клубами і можливості держави ними управляти.

В інтерв’ю “Слово і діло” він додав: "Думаю, що займатися цим могла б держава лише в Радянському Союзі або зараз в Північній Кореї.


Приватні клуби - це абсолютно приватна ініціатива, навіть якщо вона дуже важлива з політичної точки зору.
Наприклад, коли представники футбольного клубу "Таврія" переїхали з окупованого Криму на територію материкової України, вони просили допомогти грошима, але я не можу цього зробити. Якщо я допоможу - я сяду у в'язницю, тому що є вимоги бюджетного законодавства.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще


Ми не можемо приватні клуби фінансувати. Держава в особі міністерства може допомогти, може провести якісь переговори, тому що важливо зберегти бренд "Таврія" на території України, тим більше, це перший чемпіон незалежної України з футболу. Але напряму фінансово підтримувати неможливо”.


Наостанок він додав:

Футбольні, баскетбольні, гандбольні, волейбольні та інші приватні клуби будуть тим більше розвиватися, чим більше зростатиме рівень економіки країни.Чим більше багатих людей, тим більше клубів, тим багатшими вони будуть. А коли є ще середній клас, який може підтримати свій улюблений клуб, купуючи символіку, регулярно відвідуючи матчі - це додаткові фінансові можливості для клубу
.

До слова, суд приговорив українського журналіста "Укрінформ" Романа Сущенко до 12 років строго режиму. Він визнаний винним у шпигунстві.

Сущенко заарештували ще в 2016 році. За версією звинувачення, Сущенко — полковник розвідки України та працював журналістом, тільки в якості прикриття.

49-річний політв’язень Москви родом з Миколаєва. Майбутній журналіст навчався у військово-інженерному танковому училищу, а трохи пізніше — закінчив інститут журналістики при Національному університеті ім. Т. Г. Шевченка. З 2002 року Сущенко працював в "Укрінформі", а з 2010 року переїхав до Франції, де продовжив працювати власкором держагентства. Колеги бранця Кремля зауважують, що він мав багаторічну бездоганну репутацію, а звинувачення у шпигунстві називають провокацією. На момент затримання журналіст перебував у відпустці, до Москви він прилетів у приватних цілях.

Останніми роками Сущенко висвітлював вплив пропаганди РФ на Францію та Європу, зв’язки французьких ультраправих політиків із Кремлем. Остання тема, над якою він працював, але так і не встиг завершити, стосувалася відкриття так званого "Російського духовно-культурного центру" в Парижі. Цей центр ЗМІ ЄС охарактеризували як інструмент секретних операцій РФ.

Незаконний арешт Сущенка обговорювали у комітетах Генасамблеї ООН, звільнити політв’язня вимагали Європарламент, ОБСЄ, Держдепартамент США, Сейм Польщі, МЗС Литви, ПАРЄ, ЄС та низка міжнародних організацій, зокрема "Репортери без кордонів", Міжнародна і Європейська федерації журналістів, ЮНЕСКО, Гельсінська комісія США, Human Rights Watch, ПЕН-клуб, французькі газети Le Monde та Le Figaro та інші.


Про можливість обміну неодноразово заявляли різні політики й аналітики. Зокрема, цьогоріч у березні Марк Фейгін написав звернення до президента РФ Володимира Путіна з проханням знайти "гуманітарне рішення у справі Сущенка", наприклад, шляхом обміну його "на когось із громадян Росії, притягнутих до кримінальної відповідальності в Україні".

28 травня під час свого "останнього слова" у московському суді він заявив, що він як і раніше не визнає провину і попросив винести йому виправдувальний вирок. Сторона обвинувачення попросила для Сущенко 14 років колонії суворого режиму. Натомість остаточний термін виявився меншим всього на два роки.


Нагадаємо, у своїй автобіографії Олександр Шовковський поділився невідомими раніше подробицями кар’єри в київському Динамо.

Як повідомляв Znaj.ua, непродумана кремлівська політика привела до того, що Росія сама налаштувала проти себе одну з найпотужніших країн світу, яка до недавнього часу могла вважатися її союзником - Китай.

Також Znaj.ua писав про те, що військовий експерт Олег Жданов заявив, що для введення міжнародної миротворчої місії ООН на окуповані території Донбасу Україна має юридично визнати АТО збройним конфліктом, - пише "Обозреватель".