Український журналіст Роман Цимбалюк змусив офіційного представника Міністерства закордонних справ Росії Марію Захарову безглуздо виправдовуватися через вбивство ватажка "ДНР" Олександра Захарченко.

Питання українського репортера загнало дипломата країни-агресора у глухий кут.Про це пише "Обозреватель".

Так, 7 вересня під час щотижневого брифінгу речника МЗС РФ Цимбалюк запитав Захарову про те, чи зможе вона довести причетність України до ліквідації Захарченка, про що вона неодноразово заявляла.

"Ви вимагаєте від Великобританії доказів того, що Росія причетна до подій в Солсбері. Тим не менш, ви заявляли, що Україна причетна до вбивства Захарченка. Ви б могли якісь докази надати?" - звернувся Цимбалюк до Захарової.

Представник МЗС країни-агресора тут же почала нервово виправдовуватися, запевняючи, що безпосередньо не звинувачувала українську сторону під час вибуху терориста.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

"Ні-ні-ні. Цікаво, ось ви коли писали свої репортажі, ви перерахували, скільки разів я сказала, що це питання слідства? Я неодноразово і офіційно, і в ході інтерв'ю говорила, що це питання слідства. Що там сталося, хто організував цей теракт, повинні з'ясувати слідчі ", - парирувала йому речник МЗС Росії.

В той же час вона продовжила наполягати на тому, що смерть Захарченка цілком могла бути вигідна Києву. Як сумнівний аргумент на свою користь Захарова використовувала позитивну реакцію українського суспільства і політикуму на новину про ліквідацію ватажка "ДНР".

"Питання в тому, що, безумовно, є відчуття і розуміння того, що за цим можуть стояти політичні сили в Києві. Які, на жаль, відразу ж після того, що там сталося, просто почали якусь вакханалію радості. І заяв від саме офіційних осіб різних рівнів прозвучало така кількість, що навіть мої слова знайшли просто пряме підтвердження. Ви почитайте заяви не політиків ваших, а офіційних осіб. Ви почитайте їх! Це ж було просто пряма настанова щодо того, що саме таким шляхом Україна повинна йти " , - висказалась вона, порадивши Цимбалюку безпосередньо задати своє питання українським політикам.

Нагадаємо, Захарова з бодуна розповіла, як "бандерівці" мучать росіян прямо в ООН.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Захарова виконала найганебніший танець у своєму житті.

Також "Знай.ua" писав, Марія Захарова здивувала фотографією з померлим Йосипом Кобзоном, на якій вона постала у дивній позі.