У світлі останніх подій і розслідування отруєння російського розвідника Сергія Скрипаля та його доньки Юлії в британському Солсбері, американський уряд готує другий раунд "жорстких" санкцій проти Кремля. Про це повідомляє Bloomberg.

Повідомляється, що новий пакет санкцій готується у відповідності з Законом про ліквідацію хімічних речовин та боротьби з біологічною зброєю і військовими діями 1991 року. Цей закон передбачає покарання країнам, які використовують хімічну зброю в порушення міжнародного права. Як повідомила представник державного департаменту США Маніша Сінгх, в американському відомстві готові імплементувати другий раунд санкцій.

"Ми хочемо домогтися того, щоб ми могли інспектувати, щоб влада Росії запевнила, що не буде використовувати нервовопаралітичну речовину проти власних громадян. Якщо ми цього не побачимо – другий раунд санкцій обов'язковий до виконання. Вони будуть введені", - заявила Сінгх.

Відзначимо, що перший пакет санкцій обмежує експорт в Росію товарів і технологій США з міркувань національної безпеки, включаючи електроніку, лазери і деякі спеціалізовані технології видобутку нафти і газу. Такі дії можуть блокувати сотні мільйонів доларів експорту.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Варто нагадати також, що нещодавно Європейський союз ще на півроку продовжив персональні санкції проти Російської Федерації за агресію на сході України.

Тим часом у Британії офіційно заявили, що підозрювані в отруєнні колишнього офіцера ГРУ Сергія Скрипаля Олександр Петров і Руслан Боширов є офіцерами військової розвідки Росії.

Раніше повідомлялося, що Трамп прокоментував новий указ про санкції. За його словами, Сполучені Штати будуть робити все можливе, щоб американська демократія залишалася в безпеці.

Нагадаємо, санкції Трампа не пощадять ні політиків, ні простих людей.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що Трамп готується нокаутувати Путіна.

Також портал "Знай.uа" писав, що Європа вирішила остаточно задушити Росії.