Президент Туреччини Реджеп Ердоган призначив нового посла в Україні. Ним став заступник генерального директора Департаменту Східної Європи при Міністерстві закордонних справ Ягмур Гульдере. Про це повідомляє видання UkraynaHayat.

Цікаво те, що раніше Гульдере, якому 42 роки, обіймав посаду радника посольства Туреччини в Москві. Він добре знає російську мову і брав активну участь у відносинах між Росією і Туреччиною.

Одночасно МЗС Туреччини призначило нового посла в Росії. Ним став Махмет Самсар, який раніше був послом Туреччини в Україні в 2011-2013 роках. Раніше обіймав цю посаду Хюсейн Дириоза, який очолив дипмісію 2016 року.

Також Туреччина призначила постійних представників при Раді Європи, ЄС, послів в Бразилії, Австрії та Іспанії.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Варто відзначити, що раніше президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган був переобраний на посаду лідера правлячої Партії справедливості і розвитку (ПСР).

У підтримку кандидатури президента Туреччини проголосували 1380 делегатів.

До речі, Ердоган переобирається на посаду глави партії в шостий раз. В ході з'їзду президент Туреччини заявив, що країна не має наміру змінювати свій курс "під впливом економічних важелів" ззовні.

Як додав сам Ердоган: "Анкара не піддасться на тиск держав, які називаючи Туреччину стратегічним партнером, сприймають нашу країну в якості стратегічної мети для тиску".

Варто нагадати, що Туреччина почала військову операцію проти терористів в іраку районах Кандиль і Синджар. Про це заявив президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган, повідомляє турецьке державне агентство Anadolu.

Відповідний указ був підписаний президентом країни Реджепом Тайіпом Ердоганом, передає турецьке державне агентство Anadolu.

Нагадаємо, Реджеп Тайіп Ердоган закликав світ покласти кінець епосі домінування американського доллара в світовій торгівлі.

Як повідомляв портал "Знай.uа", ситуація в Сирії знову загострюється. Режим Асада разом з союзниками Росією і Іраном готує великий наступ на північно-західний регіон Ідліб.

Також "Знай.uа" писав, радянський скульптор Зураб Церетелі збирається "створити" пам'ятник президенту Росії Володимиру Путіну.