Прес-секретар Білого дому заявила, що рішення екс-глави виборчого штабу Дональда Трампа Пола Манафорта визнати себе винним ніяк не пов'язано з Дональдом Трампом.

"Це не має ніякого відношення до президента або його переможної президентської кампанії в 2016 році. Це абсолютно не пов'язано", - повідомила Сандерс.

Раніше, в п'ятницю, 14 вересня Манафорт визнав себе винним у змові проти Америки і в тому, що перешкоджав здійсненню правосуддя. Він погодився на угоду зі слідством, яке веде Мюллер.

При цьому таке рішення Манафорта піти на угоду може вдарити по Трампу, який раніше хвалив свого екс-помічника за те, що той не пішов на угоду з прокурорами, як це зробив адвокат президента Майкл Коен.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Відомо, що проти Манафорта велося дві судові справи. Перша завершилася в серпні 2018 року обвинувальним вироком. Вона розглядалася в Олександрії штату Вірджинія. Друга справа повинна слухатися у Вашингтоні.

При цьому друга судова справа була відкрита у зв'язку зі змовою проти США, а також відмиванням понад 30 млн доларів, дачею неправдивих показань і недотриманням законів про розкритті інформації про лобіювання інтересів України і роботі в якості незареєстрованого іноземного агента Партії регіонів і колишнього президента Віктора Януковича.

До того, як Пол Манафорт пішов на угоду, його соратник Рік Гейтс зізнався на судовому засіданні, що вони разом свідомо здійснювали податкове та банківське шахрайство.

Раніше повідомлялося, що Пол Манафорт домовився з спецпрокурором США Робертом Мюллером про визнання своєї провини.

У п'ятницю, 14 вересня, колишній керівник передвиборної кампанії Трампа політтехнолог Пол Манафорт з'явиться на засідання федерального суду, щоб визнати себе винним.

Нагадаємо, вирок Манафорту: 8 пунктів обвинувачення і ні слова про Януковича. Саме Манафорт чи не найчастіше фігурував у так званої "чорної бухгалтерії" регіоналів.

Як повідомляв "Знай. ua", Манафорт визнає провину.

"Знай. ua" писав, що напередодні виходу скандальної книги Трамп "перехотів" вбивати Асада.