Напередодні спеціальний представник Державного департаменту Сполучених Штатів Америки у справах України Курт Волкер заявив, що США не приймають заяв Москви про внутрішні території у водах Азовського моря і розглядають цю поведінку як агресивну і провокаційну.

Про це Курт Волкер заявив на конференції в Києві.

"Ми дуже стурбовані. Ми не приймаємо російських тверджень про (внутрішніх) територіях у водах. Ми вважаємо, що присутність російських сил стало дуже провокаційним і агресивним кроком", - зазначив він.

Так з квітня 2018 року російські прикордонники почали оглядати усі українські та іноземні судна, які йдуть у напрямку до або з українських портів.

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

У Державній прикордонній службі стверджують, що українська сторона є заручником ситуації з 2004 року через Угоду про співпрацю між Києвом і Москвою в Азовському морі і Керченській протоці, що визначає Азовське море як море внутрішнього користування двох держав.

Нагадаємо, з метою посилити захист в Азовському морі в Бердянському морському торговельному порту спустили на воду перший бронекатер "Лубни" (проект "Гюрза-М") Військово-морських сил Збройних сил України в даному море.

Нещодавно стало відомо про те, що в Азовському морі російський прикордонний катер викликав провокації, небезпечно маневруючи поруч з українським катером Морської охорони.

Відомо, що у Должанській коси під час служби катер Маріупольського загону морської охорони виявив російський прикордонний сторожовий катер типу "Мангуст".

Нагадаємо, ВМС ЗСУ поставила на захист Азовського моря бронекатер-новинку.

Як повідомляв "Знай. ua", зелені чоловічки з автоматами атакували українців в Азовському морі, ситуація напружена до межі.

"Знай. ua" писав, що Путін повторює сирійський сценарій в Азовському морі знайдені докази.