У Київській середній спеціалізованій музичній школі-інтернаті імені М. В. Лисенка вже 10 років поспіль на стінах поруч із портретами відомих композиторів висить зображення лідера фракції "Батьківщина" Юлії Тимошенко.


Політична агітація Тимошенко: "безперервна акція"

Юлія Тимошенко, лідер фракції "Батьківщина"
Юлія Тимошенко, лідер фракції "Батьківщина"


Тут навіть створили окремий стенд на її честь: "Тимошенко і наша школа".

"Зайшла зранку — вахта на повну гучність слухає про нову Конституцію Тимошенко. Здивувалася, як таке може бути в школі. Потім побачила на вході стенд. Не Лисенка, чиїм іменем називається школа, а Тимошенко. Менш ніж за півроку до виборів в освітньому закладі відбувається неприхована агітація. Але одне діло Тимошенко на бордах, інша справа — вона висить у школі і батькам навіюють її агітпрограму, коли вони приводять дітей", —розповіла в коментарі громадському руху "Чесно" мешканка Київщини Ірина, яка вирішила віддати свою дитину на музику".

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще


Юристи запевняють: це безпосереднє порушення базового закону "Про освіту", котрий суворо забороняє агітацію у школах. Відповідно до статті 31 Закону, політичні партії (об'єднання) не мають права втручатися в освітню діяльність закладів освіти.


Також статтею 80 встановлено, що об’єкти та майно державних і комунальних закладів освіти не підлягають використанню не за освітнім призначенням.

Юлія Тимошенко
Юлія Тимошенко


Пізніше завуч школи Ольга Савицька зазначила: не звертає уваги на дошку, яку неможливо не помітити, і говорить, що стенд було зроблено дуже давно у якості подяки за подаровані музичні інструменти. Був час, коли Тимошенко справді "допомогала" закладу, тому дирекція, певно, вирішила вислужитися.

"Ще коли Тимошенко була Прем’єром, вони дарували в школу роялі. І це ще з того часу висить ця вся історія. Нам пообіцяли зняти, щоб це не трактувалося як якась політична агітація. Я взагалі не звертала уваги на стіни", —пояснила прес-сектретарка міністра культури Юлія Даценко.

Юлія Тимошенко
Юлія Тимошенко
Юлія Тимошенко


Втім, так звану подяку за спонсорську допомогу, як її називають у школі, досі нікуди не поділи – певно, дирекція поки чекає на "новий курс України" перед виборами.


Дивіться: У школі 10 років не звертали увагу на Тимошенко


Нагадаємо, Верховна Рада України ухвалила рішення щодо майбутнього розширення складу Центральної виборчої комісії.
Як повідомляв Знай.ua, екстрадований до Росії виходець з Інгушетії Тимур Тумгоєв, який воював за Україну на Донбасі, зізнався про участь у бойових діях на території Сирії.
Також Знай.ua писав, витрати на Верховну Раду пропонують збільшити до 1,7 млрд грн.