Очільниця парламентського комітету з питань податкової політики Ніна Южаніна заявила, що законопроекти про нові правила ввезення в Україну автомобілів на іноземних номерах до другого читання не готові. Верховна Рада розгляне їх тільки на початку листопада.


Власників "євроблях" змушують почекати

Акція протесту водіїв
Акція протесту водіїв


Южаніна додала, що така ситуація виникла нібито через низку суперечностей у документі, тому розглядати поправки (а їх – 91) у комітеті немає сенсу:

"Більшість поправок стосується зміни коефіцієнта віку або заміни його на коефіцієнт екології або понижуючих коефіцієнтів саме до коефіцієнта віку. З приводу базових ставок: базові ставки в 50 і 75 євро за тисячу куб см не має особливих поправок", - прокоментувала вона.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Акція протесту водіїв
Акція протесту водіїв


200-300 євро, на її думку, це "не зовсім ті суми", котрі повинні визначати акциз. При цьому поправи також стосуються скасування певних заходів контролю та обмежень, але комітет, як виявилося, поставить їх на порядок денний тільки після остаточного ухвалення процедури розмитнення авто.

Акція протесту водіїв
Акція протесту водіїв

Южаніна додала, що Мінфін повинен найближчим часом зробити всі необхідні розрахунки, і подати їх до Кабміну. Щодо діалогу з протестувальниками, котрі з самого ранку зібралися в урядовому кварталі, відповіла розмито:

Акція протесту водіїв
Акція протесту водіїв

"Я думаю, що в кращому випадку, якби встигли всі міністерства відреагувати - то на наступному пленарному тижні буде розгляд", - пояснила очільниця комітету.

Протест водіїв
Протест водіїв


Слід відзначити, що законопроект №8487 пропонує встановити базові ставки акцизного податку для нового автомобіля з бензиновим двигуном об'ємом 1000 куб. см в розмірі 50 євро за одиницю і для дизеля - 75 євро.

Протест водіїв
Протест водіїв

Визначення акцизного податку для кожного легкового автомобіля буде здійснюватися шляхом застосування коефіцієнтів до цих базових ставок. На коефіцієнти впливатиме об'єм циліндрів двигуна і вік авто.


Дивіться: мітинг власників "євроблях"


Нагадаємо, власники "євроблях" влаштували масову акцію протесту під Кабміном.
Як повідомляв Знай.ua, водії знайшли заміну "євробляхам".
Також Знай.ua писав, уряд запровадив нові правила технічного огляду для власників машин на іноземних номерах.