Масовий рух за збереження екології, який останніми десятиліттями популярний у європейських країнах, оголосив справжню війну дизельному автотранспорту.

Дизельний транспорт


Днями стало відомо, що Євросоюз має намір відмовитися від подібного транспорту, замінивши його на більш екологічний.

Екологічний транспорт


Ініціатором цього руху стала Німеччина. Вона першою зробила крок до знищення машин, які працюють на солярці, заборонивши рух на дизельних авто в деяких містах.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

У зв’язку із табу німецькі власники стали масово позбуватися неекологічної техніки, і її експорт в минулому році збільшився в рази.


Здавалося б, німці повинні були підтримати вітчизняного виробника, однак навпаки, уважно вивчили супутні обставини та прийняли рішення відмовитися від покупки автомобілів, обладнаних дизельними моторами, – як нових, так і старих.


Україна входить до трійки країн, які перегнали на свою територію найбільшу кількість дизельних автомобілів. З огляду на особливості нашого законодавства, до кінця року очікується нова масштабна хвиля імпорту таких машин. Відповідно, ціни на них повинні упасти.

Слідом за німцями і шведський уряд дозволив муніципалітетам приймати рішення про заборону для в’їзду дизельних авто в центр міст. Перші, більш лояльні обмеження вступлять в силу в Швеції менше ніж через два роки, а більш жорсткі – до 2022 року. Схожу позицію зайняли і італійська влада – вони планують заборонити в’їзд автомобілів з дизельними двигунами в центр Риму з 2024 року.


Українські автокомпанії, які займаються імпортом старих автомобілів, з нетерпінням чекають зниження цін і готові викуповувати відразу цілі партії дизельних машин. Загалом найбільш популярні моделі середнього класу з бюджетом близько 10 тисяч євро.


Нагадаємо, в Україні практично всі власники авто на "євробляхах" сміливо скажуть: у нас в країні за 3500 доларів можна купити тільки ВАЗ або Ланос. За такі гроші краще придбати "Мерс" або "Бумер" на єврономерах.


Як писав раніше Знай.uа, найактуальнішу інформацію про продаж уживаних авто в Європі можна знайти на онлайн дошках оголошень. Ми зібрали найбільш популярні сайти з продажу б/у авто.


Також Знай.uа писав про те, що за статистикою, у серпні цього року українці купили понад 10 тисяч імпортованих старих автомобілів.