Росії потрібно "провести вибори" на тимчасово оккупрованных територіях Донбасу, "щоб навести порядок", - заявив Борис Гризлов - представник РФ на засіданні тристоронньої контактної групи, що зібралася в Мінську.

Борис Гризлов

Про це на своїй сторінці у Facebook пише Ірина Геращенко - представник України в гуманітарній підгрупі.

Вона розповіла, що українські делегати поставили питання руба щодо неприпустимості так званих "виборів", які Росія планує провести на Донбасі. Це суперечить як українському законодавству, так і мінським домовленостями.

"Мої колеги по мінських групах звернулися до росіян з вимогою дати оцінку нелегітимним спробам проведення нелегітимних виборів, засудити їх публічно і зупинити процес підготовки фарсу. І тут Гризлов видав сакраментальне: "Ми повинні навести там порядок і провести там вибори!" – пише Геращенко.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

При цьому російські представники продовжують стверджувати, що "їх там немає".

"Гризлов пішов з засідання ТКГ раніше", – написала Геращенко і додала, що ОБСЄ також впевнено заявили, що ці вибори не можна назвати легітимними ні з якої точки зору, вони ставлять під загрозу зриву мирні переговори і сам мінський процес.

Останнього одного України в США звільнять

Дональд Трамп уже найближчим часом змінить міністра оборони країни. Американські ЗМІ відзначають, що замість нинішнього глави Пентагону Джеймса Меттіса Трамп зібрався призначити більш лояльного чиновиника.

Нагадаємо, в середу, 12 вересня президент США Дональд Трамп підписав указ про санкції проти іноземних громадян і компаній, підозрюваних спецслужбами у втручанні в американські вибори.

Як повідомляв портал "Знай.uа", санкції США торкнуться кожного, хто хоча б одного разу порушив інтереси країни.

Також "Знай.uа" писав, що Уолкер розкрив всьому світові страшну правду про "вибори" на Донбасі.