Під час щорічного послання у Верховній президент України Петро Порошенко заявив, що одразу після повернення анексованого Криму, російської бази на території Севастополя не буде.


Промова Порошенка у Раді

Президент України Петро Порошенко
Президент України Петро Порошенко

"З Конституції пропонується викреслити норму, яка дозволяє базування Чорноморського флоту в Україні. Після того, як ми повернемо Крим - російської бази в Севастополі точно не буде", - пояснив глава держави.


Він також закликав народних обранців віддати за внесений на розгляд ВР законопроект, котрий стосується майбутнього вступу до ЄС та НАТО.

Популярні новини зараз
Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Ухилянт з ганьби перетворився на бренд: втікачі жартують, українці – лютують "Велика активація": астролог визначив, коли українська земля позбавиться окупантів Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Україна в НАТО
Україна в НАТО

Втім, основні положення цього документу ще повинен розглянути Конституційний суд України. Пізніше президент запевнив у тому, що найближчим часом держава отримає Томос про автокефалію.

Томос в Україні
Томос в Україні


Цікаво, що саме в морському просторі Україна досі відчуває чи не найбільшу загрозу ворога. Про це свідчать посилені заходи безпеки, котрих вживає Міноборони, направляючи флот, новітню техніку (установку "Кентавр") та резервістів в акваторію та на узбережжя Азовського моря.

Безпека в Азовському морі
Безпека в Азовському морі

Причина тому – вторгнення кораблів РФ, які днями зафіксували наші прикордонники.


Дивіться: щорічний виступ президента України Петра Порошенка


Нагадаємо, Порошенко прояснив ситуацію із курсом України на вступ до НАТО та Європейського Союзу.
Як повідомляв Знай.ua, президент заявив про реальні наміри Путіна під час виступу перед депутатами у ВР.
Також Знай.ua писав, Порошенко прокоментував надання Україні Томосу про автокефалію.