Наталія Новак вважає обурливою схему роботи Порошенка та Кличка. У нас в Україні діє принцип: отримай безкоштовну землю від керівників міста - збудуй собі торговий центр або щось ще й зароби гроші. Коли ж все це закінчиться, і Україну перестануть нарешті грабувати? Дізнайся всі погляди й принципи жінки-політика! Читай все найцікавіше про неї прямо зараз!

Біографія

Народилася 21 листопада 1955 року.

Сім'я

Дитинство та юність пройшли в Києві.
Сім'я: заміжня, чоловік - Леонід Володимирович. Діти: дві доньки.

Освіта

Після закінчення столичної середньої школи №160 юна Наташа отримала цілих три вищі освіти: економічну, юридичну, історичну.
З червоним дипломом закінчила Київський національний університет ім. Т. Г. Шевченка. А також Державну академію управління персоналом.

Наталія Новак
Наталія Новак

Кар'єра і бізнес

Вирішальну роль в її розвитку і формуванні як особистості зіграла трудова діяльність. Її світоглядні принципи розвивалися в різних столичних загальноосвітніх закладах. Вона двадцять років пропрацювала викладачем.

Роботу здійснювала в декількох напрямках: викладала історію, суспільствознавство та правознавство. Застосовувала активні методи навчання. В процес навчання працювала над різними проблемами. Вчила аналізувати факти й інформацію, продуктивно засвоювати пропонований матеріал.

Намагалася розвинути в учнях критичне мислення, вміння аргументувати, вести дискусії, дебати. Основною метою ставила перед собою - виховати громадян своєї країни, які вміли б доводити свою точку зору і відстоювати свої позиції.

У віці тридцять вісім років змінила роботу. Стала завідуючою відділом інформації та реклами, юрисконсульта та керівника юрвідділу кількох київських установ.

Депутат Київської міськради. Обиралася тричі: III-го, IV-го і V-го скликань.
У сорок три роки - член партії «Реформи і порядок». Депутат від блоку Віталія Кличка.

Наталія Новак
Наталія Новак

У сорок шість років очолила відділ з питань бюджету та соціально-економічного розвитку столиці в Київській раді.

Народний депутат VII-го скликання («УДАР»), заступник голови Комітету з питань держбудівництва і місцевого самоврядування.

Народний депутат України VIII-го скликання (БПП-Солідарність), голова підкомітету з питань законодавчого забезпечення діяльності Президента країни, Кабміну, центральних органів виконавчої влади та діяльності політпартій, громадських об'єднань комітету Верховної Ради з питань політики і правосуддя.

У шістдесят балотувалася на пост мера Києва (від партії «Громадянська позиція»). Її позиція в першому турі - тринадцята. За неї проголосували п´ять тисяч вісімсот сорок вісім чоловік. Жінка-політик набрала 0,67% голосів виборців.

Згідно з декларацією за 2012 рік, загальна сума її сукупного доходу в гривнях склала сто дев'яносто дві тисячі двісті п'ятдесят чотири гривні (з них заробітна плата - дев'яносто вісім тисяч). У членів сім'ї - шістнадцять тисяч.

Подарунки - чотири з половиною тис. грн. У графі «Інші види доходів» - вісімдесят вісім тис. двісті вісімдесят сім грн. Декларує дві земельні ділянки: площею триста вісімнадцять (місцезнаходження - місто Київ) і дев'ятсот дев'яносто сім квадратів (Обухів, Київська область).

Є лише одна квартира в столиці на тридцять три квадратних метри. І дача в Києві - майже тридцять два м. кв. Інше нерухоме майно - восімдес'ят квадратів (нежитлове приміщення знаходиться в Коктебелі, Феодосія, Крим). У членів сім'ї: земельна ділянка на тисячу квадратів. Дві київських квартири знаходяться у власності чоловіка (по сімдесят сім квадратних метрів кожна).

З транспортних засобів: Honda CR-V, 2008 р.в. і автомобіль Mercedes-Benz, 1994 р.в. Два машиномісця в столиці - сімнадцять квадратів і майже двадцять.

Через чотири роки 18 листопада 2016 року чоловік Наталії Леонід набуває чотири земельних наділи у Вишково Хустського району Закарпатської області наступних площ:
• Двісті сімнадцять квадратних метрів.
• Сто тридцять один.
• Чотириста вісімдесят три.
• Тисяча триста вісімдесят п'ять.

Корпоративні права Леоніда Володимировича:
• ППФ "Антарес".
• ТОВ "Екоінвест Груп".
• ПП "Компанія "Неон Трейдинг".

Наталія Новак
Наталія Новак

Два перших підприємства - п'ятдесят відсотків власності. Третє - власність.
Наталія Василівна декларує в цьому році пенсію в розмірі вісімдесят дев'ять тисяч чотири сотні тридцять одна гривня. І зарплату - сто п'ятдесят дев'ять тис. Шістсот одну грн.

Заробітна плата чоловіка за основним місцем роботи (ТОВ "Фермер - Торг - Плюс") - сорок дев'ять тис. сімсот вісім грн. Її прибуток від відчуження нерухомого майна - два з половиною мільйони.

Грошові активи жінки-політика:
• Десять тисяч доларів.
• Два мільйони п'ятсот тисяч гривень.
У чоловіка - п'ятнадцять тис. доларів.

Компромат і чутки

Вона вважає неприйнятними дії київської міської влади щодо досить примітивного і простого способу свого збагачення - корупції на дорогий комунальної землі. Таким чином, наносяться колосальні збитки столиці та жителям міста. Натомість життя друзів-забудовників мера стає ще прекраснішим. Ось тільки тут можна вловити лукавість з її боку. Адже вона і сама частина "київської міської влади", яка багатіє.

Проблеми із забудовниками

Нардеп нібито висловила невдоволення з приводу того, що 26 червня цього року депутати з Кличковською більшостю (БПП "Солідарність" + "Єдність"), посилені шістьма депутатами з «Батьківщини» проголосували за початок житлового будівництва на десятках гектарів промислової зони на Троєщині Києва.

Це принесе приватним забудовникам близько дев'яносто млн. доларів прибутку. І тільки на першому етапі. Тому в цілому в списку - ще понад сотні таких дозволів. Вигоди ж троєщинцям, як і решти киян в «проекті» просто не передбачені. До того ж забудови знищують міські дерева.

Цікаво, що раніше, в 2015-му році її Новак не сильно хвилювали проблеми простих смертних.

Тоді трапився скандал з мораторієм на будівництво понад 200 об'єктів в Києві. Група народних депутатів, в яку входила і сама Новак, була однією з ініціаторів цього мораторію.

"Їх (покупців квартир. - Авт) що, життя не навчила нічому? Вже були подібні історії. Треба перевіряти перед покупкою всі документи у забудовника. Чесним забудовникам цей закон не зашкодить", - байдуже сказала вона.

Експерти будівельної галузі тоді сказали, що закон вдарить якраз з тих, у кого все гаразд з документами, але проблеми з фінансуванням. Адже під час кризи забудовники і так переживають не найкращі часи. А іноземних інвесторів відлякує непередбачуваність українських законодавців.

Тут важливо додати, що Новак далеко не останній чоловік у Віталія Кличка. А у нього дуже чимало скандалів, пов'язаних з будівництвом нових ТЦ і житлових комплексів у Києві.

Наталія Новак
Наталія Новак

Дуже ймовірно, що Наталя Новак має з цього чималий прибуток, як і сам мер. Адже просто так в місті нові будівлі не з'являються.

До речі, ходять чутки, що саме Новак пише для Віталія Кличка майже всі його публічні тексти. Можливо пише вона і непогано, але ось вимовляти це буває непросто.

Архітектора образити може кожен

Вона написала в фейсбуці: «Виявляється, у нас Головний архітектор Києва, він же директор департаменту містобудування та архітектури, Свистунов нічого в місті не контролює і ні за що не відповідає! А містобудівні умови, які не відповідають законодавству і містобудівній документації, а незаконні детальні плани територій, які ви штампуете пачками, а Генеральний план 2025, ніким не прийнятий і яким ви користуєтеся ...

Ви порушуєте Закон, а після вас кияни, які не погоджуються з вашою злочинною діяльністю, роками змушені ходити по продажним судам. Так ось, саме Ви є тією посадовою особою, яка відповідальна за весь той бедлам, який проходить в Києві, і, який замість того, щоб служити Києву і киянам, став співучасником руйнувань Києва ».

Вона закликає читати інтерв'ю з Свистунова і докладає посилання на сайт українського ділового журналу «Експерт», де головний архітектор столиці відповідає на питання журналіста і каже, що не контролює скандальні забудови, розповідає про «прозорі» системах забудови міста.

Ось тільки тут Наталя Новак схоже забула згадати і Віталія Кличка, та й саму себе. Адже далеко не головний архітектор міста зараз приймає рішення за нововиявленими будівництвах і отримує за це "подарунки".

До речі, ще в березні цього року від нього вимагали зупинити будівництво в прибережних столичних зонах. Наталія Василівна звернулася з цього приводу до Володимира Гройсмана з наступним зверненням: «Прем'єр-міністру Гройсману до відома і прийняття до уваги в роботі! І ще, Володимир Борисович, в водоохоронних смугах будувати заборонено! А Ви говорили, що можна. Вивчайте законодавство України! »

Скандал з крадіжками

Дійсно, знайти компромат на пані Новак не дуже просто, можливо все досить якісно "чиститься". Але ось все таки, ми зуміли знайти скандал, який здається трохи дивним.

Ми вже говорили, що Наталія Новак дуже і дуже не любить будівництво в столиці.

Тоді на Микільській слобідці (поруч зі ст. Метро «Лівобережна») в Зоні здоров'я були встановлені нові лавки, а компанією "Інтератлетика" підготовлені і залиті бетоном основи під тренажери. А самі металеві конструкції поки що лежали поруч.

Наталія Новак
Наталія Новак


Все було нормально, поки не з'явилася сама Новак в компанії 8 осіб. Які почали просто забирати новенькі тренажери.
Вона виправдалася, тим, що нібито нові тренажери загрожували дітям, які гралися неподалік. Ось тільки це явна брехня, адже більше загрози явно ніс мотлох, який стояв там більше 30-и років.

Багато журналістів тоді сказали, що Новак лише хотіла пропіаритись, але вийшло не дуже вдало. Адже вона не подумала, що це обладнання ставили якраз для її виборців, та й за рахунок будівельної фірми, яку вона згодом просто обікрала.

Крім цього, багато журналістів говорять про те, що саме Наталія Новак пише всі замовні тексти для Віталія Кличка, які потім публікуються за гроші в різних ЗМІ.

Так що ж чекає українську столицю та інші міста країни в найближчі роки? Україна змучена шахрайськими схемами забудовників-чиновників, які, як і раніше, продовжують процвітати. Можливо, прийдешні вибори допоможуть кардинально все змінити у нас в країні? Принаймні, хочеться вірити, що весь цей кошмар колись припиниться.

Фотографії

Наталія Новак
Наталія Новак

Наталія Новак
Наталія Новак

Наталія Новак
Наталія Новак

Відео

Посилання

Фейсбук