Антиросійські заходи, які сьогодні прийняв президент США Дональд Трамп, є вже 60-ми з 2011 року, але ніякого результату вони не дали.

З такою заявою в п'ятницю, 21 виступив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков. Передають російські ЗМІ.

На його думку, Сполучені Штати, вводячи санкції, не зможуть диктувати Кремлю свої умови.

"Помітний також азарт, що охопив американських політиків, чимало з яких, потрапивши в полон переконань про власну "винятковість", сподіваються, що варто ще трохи натиснути і вдасться продиктувати Росії свої умови. Ніколи і ні в кого це не вийде", – запевняє Рябков.

Популярні новини зараз
Стосується всіх споживачів: "Київводоканал" дав час до 30 квітня Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Також заступник міністра не упустив можливість дати пораду американській адміністрації. Так він заявив, що в США не завадило б вивчити історію Росії і звинуватив їх у "розгойдуванні глобальної стабільності" і нагнітанні напруженості у відносинах двох країн.

"Грати з вогнем нерозумно, адже це може стати небезпечним", – резюмував Сергій Рябков.

Варто також відзначити, зв'язку з агресією Росії в Україні, загальний суд Європейського Союзу в Люксембурзі відмовився знімати санкції, прийняті Радою Європейського Союзу проти низки російських банків, а також нафтових і газових компаній.

Цю інформацію повідомили 13 вересня у прес-релізі Європейського суду.

Як відомо, проти обмежувальних заходів активно виступали російські компанії "Роснефть", а також "Газпром нафта". З санкціями намагалися боротися і банки Росії - "Сбербанк", "ВТБ", "Зовнішекономбанк", "Промінвестбанк" і DenizBank (турецький банк, що контролюється російським "Сбербанком").

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп у четвер, 20 сентрября, підписав указ, що дає додаткові можливості для імплементації чинних для Росії санкцій.

Як повідомляв портал "Знай.uа", російські олігархи найближчим часом можуть влаштувати справжній "палацовий переворот" у Кремлі, будуть тиснути на Володимира Путіна, адже персональні санкції, введені США, їх ніяк не влаштовують.

Також "Знай.uа" писав, мережу сколихнула новина про те, що держдепартамент опублікував список російських компаній і фізичних осіб, щодо яких США вводить санкції.