Ще в 2015 році Москві внутрішні справи Македонії були байдужі. Однак три роки тому стартував процес активного кремлівського втручання в державні справи країни.

Цю тему почали бурхливо освітлювати в ЗМІ після гучної заяви лідера провідної албанської партії Македонії "Демократичний союз за інтеграцію" Алі Ахметі.

"Ще три роки тому Кремль взагалі не цікавила Республіка Македонія, але три роки тому міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров почав на кожній своїй конференції, під час кожного свого публічного заходу демонструвати, що він вивчив усі назви сіл Македонії, де з'являлася хоча б найменша проблема ", - заявив Ахметі.

Алі Ахметі

"Більше того, його остання заява була досить жорсткою: що членство Македонії в НАТО є глибокою провокацією для російської політики, тому не може бути реалізовано. В цьому випадку ми маємо зіткнення з філософією і дипломатією, яку реалізує Кремль, тому що історично ми належимо до західного блоку, до західної культури. 30 вересня ми відірвемося від сфери інтересів Росії, які вона проводить, щоб мати вплив у регіоні Західних Балкан ", - додав Ахметі.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Алі Ахметі

Велика частина уряду Македонії складається з членів Соціал-демократичної партії, що перемогла на виборах. Найбільша албанська партія "Демократичний союз за інтеграцію", має шість міністерських портфелів, партія Альянс для албанців - двох міністрів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в соціальних мережах активно обговорюють новину про те, що український президент розірвав Договір про дружбу з Російською Федерацією. Цю новину було опубліковано на офіційній сторінці Петра Порошенка в Twitter.

"Ввів у дію рішення РНБОУ щодо припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Росією", — йдеться в повідомленні.

Варто нагадати, що в МЗС Росії повідомили, що нинішнє керівництво України робить деструктивні кроки і це викликає глибоке співчуття.

Нагадаємо, українці швидко поставили діагноз путінським попам.

Як повідомляв Знай.uа конвульсії Лаврова розсмішили весь світ.

Знай.uа писав, Путін розповів Меркель, що зробить з Сенцовим.