Посилаючись на власні джерела авторитетне американське видання The New York Times оприлюднило інформацію про те, що в 2017 році в Сполучених Штатах Америки готувалися відсторонити від влади президента Дональда Трампа. Важливу роль в цьому нібито зіграв заступник генпрокурора Рід Розенштайн, який займається розслідуванням втручання Росії у політичні процеси США.

Розенштайн нібито пропонував поставити "прослушку" і завербувати членів адміністрації Трампа. Він озвучив таку пропозицію навесні 2017 року під час зустрічі з працівниками Мін'юсту після того, як лідер США звільнив директора ФБР Джеймса Комі. Він переконував у тому, що результати таємного прослуховування можна буде використовувати, щоб викрити хаос в адміністрації Трампа.

Рід Розенштайн

Також він вважав можливим вербування міністра юстиції Джеффа Сешнса і міністра внутрішньої безпеки США Джона Келлі. Підкреслюється, що пропозиції Розенштайна не були реалізовані, але сам він назвав цю інформацію "неточною і фактично невірною". Сам Трамп уже відреагував на сенсаційну інформацію. Американський лідер заявив, що "з Мін'юсту тягнеться тривалий сморід".

"У нашому міністерстві юстиції працюють чудові люди... Але є і дійсно погані. Ви пам'ятаєте, що сталося з ФБР. Всі вони покинули відомство", - сказав він.

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку
Показати ще

Відзначимо, що раніше члени комітету Сенату США від Демократичної партії Роберт Менендес і Джанні Шахін відправили запит держсекретареві Майку Помпео про надання записів перекладача та інших документів, що стосуються зустрічі Трампа з лідером РФ Володимиром Путіним 16 липня в Гельсінкі.

Дональд Трамп

Нагадаємо, нова обкладинка The Time змусила Путіна і Трампа намокнути. Новий номер журналу обіцяє стати сенсацією і незручним подарунком для президентів.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що Трамп підписав указ, який не залишить Путіну шансу.

Також портал "Знай.uа" писав, що одна фраза Трампа призвела до падіння цін на нафтовому ринку.