В Україні збираються розпочати будівництво першого автобану за всіма вимогами Європейського Союзу, кошти на нього може виділити Німеччина. Відповідну заяву зробив міністр інфраструктури України Володимир Омелян.


Очільник відомства стверджує, що роботи заплановані у напрямку Маріуполь-Запоріжжя у південно-східній Україні. На зустрічі із німецькими колегами мова йшла також про допомогу Краматорську та його розбудову:

Дороги в Україні
Дороги в Україні

"І, звісно, започаткували новий важливий етап спільно з Hyperloop Transportation Technologies — сертифікацію цього нового виду транспорту TÜV SÜD, провідною німецькою асоціацією з безпеки", — додав Омелян.

Володимир Омелян
Володимир Омелян

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще


Як відомо, нещодавно білоруська компанія відремонтує 15 км траси Київ-Одеса за 695 мільйонів гривень. В уряді заявили, що в 2019 році на будівництво доріг передбачено 56 млрд грн. При цьому 95% доріг в Україні перебувають у стані, який не відповідає нормам, найгірші — у Черкаській, Миколаївській областях та на Донбасі.


Українські дороги – найгірші?

Дороги в Україні
Дороги в Україні


Те, що радіти з приводу нових доріг зарано, підтверджують і світові рейтинги: ми опинилися на 130 місці з 137-ми у Global Competitiveness Index 2017-2018. Україну на одну позицію обійшов Мозамбік, посівши 129 місце за якістю доріг.

Дороги в Україні
Дороги в Україні

Після України на 131 місці розташувався Парагвай, лідерами за якістю шляхів визнано Об’єднані Арабські Емірати, Сінгапур та Швейцарію. У п'ятірці також Гонконг та Нідерланди, американців помістили на 10-ту сходинку.

найгірші дороги України
найгірші дороги України

Найгірше доводиться водіям у Мавританії - ця країна "плететься" аж на 137-му місці, і не дивно, адже розташована на півночі Африки. У рейтингу інфраструктури ми на 87-й позиції, а Мавританія - знову майже остання, за нею тільки Сінгапур.


Дивіться: найгірші дороги України


Нагадаємо, Солом'янський райсуд Києва ухвалив рішення про арешт майна міністра інфраструктури Володимира Омеляна, якого НАБУ підозрює у незаконному збагаченні.
Як повідомляв Знай.ua, стало відомо, у скільки обійдеться Hyperloop українцям.
Також Знай.ua писав, європейський лоукостер створює базу в Україні.