Заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк на міжнародному економічному форумі в Херсоні анонсував прихід в Україну європейського лоукостера. Авіакомпанія, за словами заступника міністра, зараз проходить реєстрацію в Україні, а польоти будуть здійснюватися, як в межах країни, так і в країни Європи.

Крім того, Лавренюк повідомив, що авіаперевізник, назву якого поки ніхто не розголошує, відкриє офіційне представництво в нашій країні і буде базуватися в міжнародному аеропорту "Херсон". База на території України необхідна цій авіакомпанії для внутрішніх перельотів, адже так вимагають правила.

Юрій Лавренюк

"Зараз ця авіакомпанія проходить процедуру реєстрації в Україні, після чого її чекає сертифікація в Державній авіаційній службі України, вона тут отримає сертифікат юридичної особи", – сказав Лавренюк.

Він також уточнив, що мова йде не про Ryanair, яка вже почала польоти з України, і не про Eurowings.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Ми хочемо зробити регулярні рейси з Херсона авіакомпанії, у якої є бажання працювати в Україні, і ми говоримо не про Ryanair і не про Eurowings. Ми говоримо про компанію, яка реєструє своє представництво в Україні. Ця європейська авіакомпанія, яка володіє шістьма бортами, хоче зайти на внутрішні перельоти та рейси в країни ЄС у тому числі", – зазначив Лавренюк.

Заступник міністра підкреслив, що українське законодавчо передбачає, що авіакомпанія, що здійснює перельоти всередині країни, повинна мати аеропорт базування в Україні.

"У них буде своє представництво в Україні. Вони вибрали Херсон. В Україну вони ще не літали, перельоти будуть здійснюватися за цінами лоукостера", – повідомив заступник міністра.

За його словами, планується, що перевізник запустить польоти з весни 2019 року. "Слоти плануються вже на весну-літо. За напрямами вони планують Польщу, Австрію, Німеччину", – сказав Лавренюк.

Варто відзначити, що в серпні 2018 року міністр інфраструктури Володимир Омелян вже анонсував початок польотів лоукостера з Херсона. Омелян тоді зазначив, що розвиток авіаперельотів з Херсона дозволить українцям з окупованого Криму дешево літати по всій Європі.

Нагадаємо, в Україну зайде авіакомпанія Brussels Airlines.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що рейси з України в Дубай стануть щоденними.

Також портал "Знай.uа" писав, що після Ryanair в Україну злетяться ще дві авіакомпанії.