Мешканцям України, чий дохід нижче від офіційної мінімальної зарплати, не можуть відмовити у наданні субсидій.

Про це заявив глава Міністерства соціальної політики Андрій Рева, передає прес-служба.

"Відмова в субсидії тим громадянам, чиї доходи менші від мінімальної зарплати, є неправомірним. Вони можуть звернутися в Комісію з питань призначення житлових субсидій", – заявив міністр.

Він додав також, що дуже важливо, чи платить українець єдиний соціальний внесок (ЄСВ).

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

"Якщо ЄСВ сплачується у повному обсязі, Комісія вважатиме в дохід три або навіть один прожитковий мінімум, залежно від соціального становища людини, і розрахує розмір субсидії. Якщо ЄСВ не сплачується з вини роботодавця, громадяни можуть оформити субсидію на загальних умовах, без розгляду справи Комісією. Субсидію в таких випадках розраховують на основі реально отриманих доходів, тобто з урахуванням мінімальної заробітної плати", – зазначив Рева.

Обійдемося без субсидій: які сюрпризи приховує новий бюджет

У 2019 році кількість субсидій для українців різко і стрімко скоротиться порівняно із 2018. Уряд посилив вимоги до надання субсидій, і тепер більшість українців, які отримували пільги в минулі роки, будуть позбавлені права на субсидії. А крім цього, скорочення субсидій закладено в бюджет 2019.

Нагадаємо, міністр соцполітики Андрій Рева заявив, що однією з причин скорочення субсидій є підвищення добробуту українців.

"Потреба в субсидіях буде меншою. Це пов'язано з підвищенням пенсій і заробітної плати. Сума коштів, яку виділять для субсидій, залежатиме від ціни на газ для населення".

Нагадаємо, уряд схвалив бюджет на наступний рік.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Кабмін посилив вимоги до надання субсидій.

Також "Знай.uа" писав, українцям показали курс долара на 2019 рік, який заклали в проект держбюджету.