На Закарпатті з'явилася загрозлива і небезпечна ситуація в діях Угорщини щодо територіальної цілісності України, тому Київ повинен піти в "наступ". Про це написала відома українська письменниця Лариса Ніцой, передає Обозреватель.

Лариса Ніцой
Лариса Ніцой

Вона сказала, що про жорстокий наступ вона говорила ще два роки тому, і що у неї була дуже жорстке листування з Геннадієм Москалем.

"Звичайно, на мою думку, ця ситуація давно готується. Я про це почала говорити ще два роки тому, і у мене була жорстке, відкрите листування в ЗМІ з головою Закарпатської ОДА Геннадієм Москалем, який написав мені, що я нагнітаю ситуацію. А я йому написала, що він вже побував губернатором в тих областях, які відійшли до так званих "республік". І є небезпека, що і цю ділянку він упустить", - заявила письменниця.

Лариса Ніцой
Лариса Ніцой

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Письменниця заявила, що Угорщина видає громадянам України в Закарпатті свої паспорти, порушуючи законодавство.

Ніцой здивована відсутністю реакцією української влади на такі кричущі дії з боку Угорщини.

"Вони зайняли оборонну позицію, а давно вже треба наступати. Давно пора наступати, тому що на нашу територію залізли, спочатку Москва в Криму і на сході, а зараз Угорщина починає мутити в Закарпатті", - говорить письменниця.

За словами Ніцой, Україні потрібно захищати себе, і в самому зародку вирішувати будь-які натяки на можливу небезпеку її територіальної цілісності і суверенітету.

"На Закарпатті є вже не зародок, а гостра ситуація. Коли громадяни не знають мови і не хочуть знати. Про що це говорить? Сьогодні вони не хочуть знати мови, завтра вони не захочуть знати нашої культури, а післязавтра вони і України не захочуть знати. Цього допустити не можна", - вважає Ніцой.

Нагадаємо, у консульстві Угорщини в Берегові громадянам України видають угорські паспорти.

Як раніше повідомляв "Знай.uа" скандальний відеоролик, на якому зафіксовано вручення українцю паспорта громадянина Угорщини, швидше за все виклав хтось із прикордонників.

Також портал "Знай.uа" писав, що Угорщина придумала, як "помститися" Україні.