Нещодавно в мережі з'явилося відеозверення Валентина Манька, який повідомив важливі новини.

Як відомо, 15.01.2018, за результатами конкурсу на зайняття посади державної служби категорії «А» – Голови Державної служби у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції, переможцем конкурсу визначено – Манька Валентина Миколайовича. Про що і повідомлено на сайті Національного агентства України з питань державної служби.

Манько

Після цього мала відбутися спеціальна перевірка і Кабінет Міністрів України мав затвердити Валентина Манька на цій посаді. Проте, незважаючи на те, що перевірку цей кандидат пройшов, позитивне рішення про його призначення не було ухвалене (як і негативне). Тобто Уряд фактично проігнорував результати конкурсу.

ветерани

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Для того, щоб пояснити громадськості і, в першу чергу – ветеранам, спочатку було інспіровано скандал, в якому Валентина Манька звинувачували у відсутності бойового минулого (згодом ті, хто про це заявляв, самі спростували через велику кількість протилежних свідчень), мародерстві та наявності кримінальних справ (фактично заявив про це і сам спростував чинний міністр внутрішніх справ Аваков) та нечесності конкурсу (про це найбільше говорив один з конкурентів, якого зловила комісія на спробі використання заборонених матеріал, грубо кажучи – шпаргалки).

Geplaatst door Manko Valentin op Vrijdag 28 september 2018

Після цього, щоб пояснити чому не призначають Голову Держслужби, в Уряді вигадали нову «відмазку» – створення міністерства ветеранів та призначення одразу міністра.

Проте і тут сталося не так, як говорилося. Найбільше зусиль для того, що міністерство було створено, доклав профільний комітет Верховної Ради і його очільник – Олександр Третьяков. Він навіть погрожував виходом певної групи депутатів з коаліції у випадку, якщо рішення про створення міністерства не буде ухвалено.

Проте на сьогодні ми маємо вже вересень, минуло дев’ять місяців від того, як держслужба ветеранів мала отримати свого керівника і запрацювати в штатному режимі, зараз готується проект бюджету на 2019 рік, де мали б бути закладені певні суми на потреби ветеранів, проте справа фактично є замороженою.

«Домовилися, що буде створено нове міністерство. Погодили кандидатуру. Наче все зрозуміло – не ставлять. Прем’єр міністр не вносить цю кандидатуру на розгляд у Верховну Раду»

– сказав Валентин Манько у своєму відеозверненні на своїй сторінці у фейсбук.

«Зараз я вийшов в ефір, тому що в бюджеті немає жодної статті на міністерство ветеранів… Це мене змушує висловитися і мабуть вже треба заявити про те, що на п’ятий рік війни маємо багато ветеранів, які пройшли війну, є загиблі, є сім’ї загиблих – і всі мовчать… Це так обурює!»

Валентин Манько підкреслив, що в нього немає особистих амбіцій очолити будь-яку структуру, проте йому болить від того, що справа стоїть на одному місці.

«Те, що мене намагалися «збити» зі служби – це мої особисті вороги, але ніхто не думає про те, що буде далі. Я прошу, друзі, хто розуміє, що без створення міністерства ми і далі будемо бігати по оцим двадцяти службам (зараз питаннями ветеранів опікується близько двадцяти міністерств і відомств, прим. редакції) і отримувати УБД чи якісь свої пільги, субсидії і тому подібне.»

Також він закликав до консолідації ветеранської спільноти та тиску на владу:

«Я закликаю всіх, хто небайдужий до цього питання – може вже потрібно зібратися і натиснути на владу, щоб вона забезпечила голосування за це і на міністерство були виділені якісь кошти. Хто небайдужий – пишіть, буду радий відповісти і будемо про щось домовлятися!»

Можна прогнозувати, що цієї осені в країні може з’явитися ще один серйозний політичний чинник – ветерани війни, об’єднані навколо захисту своїх інтересів.

Чи об’єднає їх всіх Валентин Манько – питання, проте враховуючи його авторитет в цих колах, не можна виключати, що ця сила втрутиться в політичні розклади в країні.

Нагадаємо, ветеранські збори одностайно проголосували за Валентина Манька.

Як повідомляв Znaj.ua, юрист та активіст Масі Найєм звернувся із вимогою до ведучого ведучого телеканалу "NewsOne" В'ячеслава Піховшека привселюдно вибачитися перед ветеранами АТО: він вважає, що журналіст просто у прямому ефірі дозволив собі прирівняти їх до вбивць.

Також Znaj.ua писав про те, що відомий своїм пропагандистським підтекстом російський ресурс "Зірка" осоромився через невдалу цитату одіозну представницю Міністерства закордонних справ Росії Марію Захарову.