Багато користувачів мережі вже чули про те, що днями в Карпатах пройшли військові навчання Козацька воля-2018. Однак технічна міць снарядів перелякала місцевих жителів, які не відразу зорієнтувалися, що ж є джерелом гучних звуків. Детально про це розповів Корреспондент.net.

Відомо, що 26 вересня ЗМІ підняли шум щодо того, що туристичний комплекс Буковель оточили люди в формі зі зброєю. Попередньо в мережі з'явилася інформація про військову техніку, яка рухалася на Закарпаття.

військові навчання

Після цього стало відомо про те, що протягом 25-29 вересня Міноборони відпрацьовувало навчально-бойові завдання в гірській місцевості в рамках військових навчань Козацька воля.

Однак про військові навчання були попереджені не всі, що призвело до поганих наслідків.

ЗСУ

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

25 вересня в Facebook користувачі обговорювали відео, на якому колона військової техніки рухається на Закарпатті з боку Старосамбірщини Львівської області.
Це відео з'явилося в мережі завдяки пабліку Моя Старосамбірщина, який виклав відео в Facebook. Відео одразу ж викликало яскраві емоції у користувачів.

Однак, після перегляду відео думки людей щодо того, що ж відбувається розділилися.

Так, деякі з них припустили, що таким чином Україна демонструє силу на тлі ускладнення відносин з Угорщиною. Інші ж почали наполягати на тому, щоб видалити запис з переміщенням військових, щоб "вороги не роздмухували конфлікт".

Деякі користувачі все таки вирішили, що ЗСУ пересуваються в рамках навчань. На наступний день місцевий сайт Івано-Франківська Фіртка написав, що "відбувається щось незрозуміле", над туристичним комплексом літають вертольоти, дороги перекриті.

Адміністрація вирішила, що це може бути спецоперація силовиків проти керівництва курорту. Тому минулого тижня пройшли обшуки в приміщеннях всіх фірм, які є співвласниками комплексу Буковель.
Все стало на свої місця лише 26 вересня після того, як Міноборони опублікувало на своєму сайті повідомлення про хід військових навчань Козацька воля-2018.


У заяві вони додали:

"В рамках стратегічних командно-штабних навчань з органами військового управління та практичними діями військ Козацька воля-2018, підрозділу однієї з десантно-штурмових бригад десантно-штурмових військ відпрацювали навчально-бойові завдання в гірській місцевості".

Під прикриттям ударних вертольотів Мі-24, на складній гірській місцевості Карпат десантно-штурмові загони висадилися посадковим способом (по штурмовому і за допомогою спеціального обладнання).

Командири навчань також розповіли про те, що після цього штурмові загони вийшли до зазначеного району, взявши під контроль панівні висоти. Пізніше підійшла бронегруппа з артилерією.

Міноборони додала:

"До речі, такі навчально-бойові завдання проходили в кількох районах Західної України, причому одночасно. Свою майстерність, злагодженість і вміння діяти на незнайомій місцевості продемонстрували не тільки десантники, а й підрозділи армійської авіації Сухопутних військ”.

Варто також згадати про те, що ще раніше Міноборони повідомлялося про початок військових навчань Козацька воля, але без будь-яких подробиць про місце проведення.

Метою називалося нарощування можливостей органів військового управління в ході ведення оборонних стабілізаційних дій військами, планування і ведення контрнаступу.

Нагадаємо, станом на ранок 27 вересня на Донбасі за добу поранені п'ятеро українських військових. Бойовики 25 разів обстрілювали позиції наших захисників, зокрема із заборонених калібрів. Про це йдеться в повідомленні прес-центру ООС у Facebook.

Як повідомляв Znaj.ua, за рішенням Кабінету міністрів України на строкову військову службу у жовтні-грудні 2018 року буде покликано майже 18 тисяч осіб. Про це повідомляється на сайті уряду.

Також Znaj.ua писав про те, що мережу сколихнула новина про те, що вдова військовослужбовця, який загинув в АТО подала позов проти країни-окупанта у розмірі 60 тисяч євро внаслідок завданої моральної шкоди.