Мережу сколихнула новина про те, що вдова військовослужбовця, який загинув в АТО подала позов проти країни-окупанта у розмірі 60 тисяч євро внаслідок завданої моральної шкоди.

Про це стало відомо з відкритих джерел сайту Судової влади.

бійці

Відомо, що ще у 2014 році під час виконання завдання щодо евакуації травмованих колег біля м. Шахтарськ, БТР-80 підірвався на фугасі збройних формувань Росії.

Технікою керував боєць АТО, розповідає джерело. Внаслідок аварії загинув чоловік позивачки та ще один військовослужбовець. Крім того, 8 осіб зазнали поранень.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

бійці

Як вже повідомили в суді:

"Жінка вказує, що є загальновідомим факт військової агресії Російської Федерації проти України, в результаті чого загинув її чоловік".

Прізвище постраждалого не відоме.

бійці

Сама ж позивачка вважає, що Росія повинна нести відповідальність за військові дії, в результаті яких гинуть українці.

До того ж, позивачка наголошує увагу спільноти на тому, що саме з РФ слід стягнути моральну шкоду на її користь, завдану загибеллю чоловіка та батька.

Повертаючись до фігури загиблого, відомо, що ще в 2017 році суд встановив факт загибелі чоловіка при виконанні обов’язку військової служби із захисту Батьківщини у місті Шахтарську Донецької області внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України.

Якщо звернутись до даних Реєстру судових рішень, то мова йде саме про Павла Станіславовича Дияка, який отримав смертельне поранення 12 липня 2014 року, евакуюючи інших бійців.

бійці

Вже в липні того самого року Дияка посмертно нагородили орденом "За мужність" III ступеня.

Одразу після цього, його дружина подала позов своїх інтересах та інтересах малолітньої доньки. Його розглядатиме суд в Одесі.

Будемо слідкувати за подальшим розвитком справи, а також судовими процедурами.

До слова, до Закарпаття зі сторони Старосамбірщини (Львівська область) наближається військова колона. Десятки солдатів та безліч одиниць бойової техніки зняла на відео місцева мешканка, Ганна Кульчицька, опублікувавши відповідні кадри на сторінці у Facebook.

Закарпатці одразу почали ділитися своїми припущеннями з цього приводу, і думки розділилися.

військові

Дехто припускав: колона рухається в бік полігонів, на майбутні військові навчання, інші навпаки стверджують, що це мало не "спецоперація", втім ні Міноборони, ні Генштаб ЗСУ таких даних поки не підтверджували:

"Про пересування військових під-час війни бажано не писати...не допомагайте ворогам роздувати конфлікт", " Сумні реалії війни на всіх фронтах, дай боже вистояти", "Навчання на Закарпатті", " Це не спецоперація, звичайнісінькі навчання. І ще, якщо переглянете відео, то зверніть увагу, як хлопці браво махали руками та красиво, як для картинки, позували верхи на бойових машинах. Виглядає так, що це навпаки демонстрація сили нашого війська. Не бачу іншої причини, їхати в такий лютий холод верхи на БТР , через всю область!", - пишуть у коментарях.

скрін

Військова колона на Закарпатті

Нагадаємо, терористи на Донбасі озброїлися новим крупнокаліберним агрегатом.

Як повідомляв Znaj.ua, українська армія незабаром отримає на оснащення ще один тип необхідної новітньої техніки – броньовану ремонтно-евакуаційну машину (БРЕМ) "Лев". Вона вже успішно пройшла випробування на підприємстві "Львівський бронетанковий завод" (дочірнє – "Укрборонопрому").

Також Znaj.ua писав про те, що на популярному українському курорті "Буковель", гендиректором якого є скандальний нардеп Олександр Шевченко, спалахнув черговий скандал.