Україні вдалося досягти відносної енергонезалежності, але все тільки через скорочення споживання ресурсів.

Так, починаючи з 2014 року Україна скоротила імпорт газу більш ніж удвічі. Але це сталося за рахунок зменшення споживання газу на 30%.

"Порівняно з 2014 роком, споживання газу побутовим сектором зменшилося на 30%", –повідомив головний виконавчий директор Групи "Нафтогаз" Юрій Вітренко.

видобуток газу
видобуток газу

Саме таке скорочення зробило можливим те, що Україна скоротила імпорт газу більш ніж удвічі.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

До того ж, у 2014 році Україна заплатила на 4,7 млрд доларів більше за імпортний газ, ніж отримала за транзит.

видобуток газу
видобуток газу

"У 2017 році Україна вже на 700 млн доларів більше отримала за транзит, ніж заплатила за весь імпортований газ", – додали в "Нафтогазі".

Раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів може відмовитися від підвищення цін на газ з 1 жовтня. Про це повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева.

Чому обговорення питання відкладено невідомо. Коли зможуть домовитися уряд і МВФ теж не повідомляється. Підвищення цін було першочерговим завданням від МВФ для уряду України. Без цього заходу МВФ не зможе допомогти Україні в євроінтеграції. При цьому міністр не виключив підвищення тарифів вже через місяць.

видобуток газу
видобуток газу

Також ми писали, що у січні-липні 2018 року Україна імпортувала 5,3 млрд кубометрів природного газу на загальну суму $1,5 млрд, у тому числі в липні - 1,1 млрд кубів на $346, 8 млн.

Ця інформація була оприлюднена на сайті Державної служби статистики.

Так, в липні 2018 року український уряд закуповував газ за ціною $309,1 за 1 тис. кубометрів. Ще в червні ціна була $267,4, $263,5 - у травні, $310,8 - у квітні, $278,7 - в березні, $261,1 - в лютому і $279,4 - в січні.

Нагадаємо, ціна на імпортний газ для України перевищила $300 за 1 тис. кубометрів.

Як раніше повідомляв портал Знай.uа стало відомо, коли киянам повернуть гарячу воду.

Знай.uа писав, що нові ціни на газ українців змусять перейти на дрова.