Український парламент нерідко позаочі називають цирком, і справедливості заради слід сказати, що іноді це дійсно так. Чого варті тільки масові бійки у президії ВР або нецензурна лексика, якої іноді користуються нардепи.

Цікаву картину можна було побачити і в ході пленарного засідання 2 жовтня, коли народним обранцем потрібно було проголосувати за законопроект №8441 "Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації".

Найбільше лобіювали цей законопроект колишні журналістки: голова Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар і член БПП Ольга Червакова, яка прийшла до ВР на милицях.

Депутатка зламала ногу, але все одно прийшла на роботу

Червакової довелося скакати на одній нозі по залу, збираючи депутатів на свої місця, щоб вони могли проголосувати. Але все одно багато покидали свої робочі місця і йшли. Навіть заклик залишатися в залі від спікера ВР Андрія Парубія їх не зупиняв.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Варто відзначити, що навіть коли члени БПП і НФ по телефону скликали своїх колег в зал, щоб вони взяли участь у голосуванні, ті не поспішали відгукуватися на поклик.

Червакова виглядає, хто з колег ще не в залі

Парламентарії кілька разів голосували за прийняття документа за основу і за повернення його на доопрацювання в профільний комітет, однак потрібної кількості голосів так і не вдавалося зібрати. Багато нардепів вже не стримували сміх, а кому-то ця тяганина порядком набридла. У зв'язку з цим спікер Андрій Парубій оголосив про відхилення проекту.

Цікаво, що після цього голосування, в кулуарах ВР кореспондент Знай.ua почув цікавий діалог двох нардепів, який багато чого пояснює і дає зрозуміти, чому у нас в країні така складна ситуація.

- Так ми голосували чи ні? - запитав один з них.

- А я сам не зрозумів, - відповів інший.

Нагадаємо, раніше Знай.ua повідомляв про те, що депутаток розгромили за жахливий смак.

Також ми писали, що Парубій "випадково" присвоїв все лаври Майдану і про те, що в Раді вирішать долю проросійських телеканалів.