Україна зараз загрузла в боргах, але міжнародні партнери країни повинні враховувати, що у нас вже чотири роки триває війна

Про це в інтерв'ю розповів народний депутат від партії "Наш край" Сергій Шахов.

Політик упевнений, що Україна зможе виплатити свої борги, але на даному етапі їй необхідна допомога.

Сергій Шахов
Сергій Шахов

"Заморозити борг – це не означає його реструктуризувати. Україна повинна і вона його віддасть. Але, якщо у нас є партнери, то вони повинні увійти в становище нашої країни і прийняти це рішення. У нас йде війна. Ми не банкрути, у нас є все. У нас є сьогодні монополії, які вже наполовину практично приватизовані олігархами. Це треба зупинити і реально повернути монополії в нашу країну. Оцінити, як у всьому світі, оцінити ці монополії, а це трильйони доларів. Це про націоналізацію", — розповів нардеп.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Шахов зазначив, що МВФ потрібно чіткіше контролювати, куди йдуть виділені ними гроші.

Сергій Шахов
Сергій Шахов

"Реструктуризувати борги – звичайно, сьогодні МВФ на це не піде. Вони можуть допомогти грошима. Але ці гроші вони повинні контролювати – не давати міністрів закордонних в Кабінет міністрів, а реально контролювати свої гроші, грошовий потік, куди він буде спрямований", - вважає політик.

"Я говорив за будівництво мостів, я говорив за будівництво доріг. В радянський час не думали, що буде стільки машин, не думали, що буде такий вантажний потік. Не думали, що в даний момент потрібна вже й залізниця зовсім інша", — додав Шахов.

Сергій Шахов
Сергій Шахов

"Сьогодні потрібно реструктуризувати Кабінет міністрів, який антиукраїнський. Завантажити його, поки немає президентських виборів, поки немає парламентських виборів. Нам потрібне перезавантаження Кабінету міністрів, який не працює для українського народу, а працює для своєї кишені і грабує", — уточнив він.

Нагадаємо, Шахов заявляв, що губернатор Луганської області наживається на копанках ціною людських життів.

Як повідомляв "Знай.uа" Шахов розкрив ганебну поступку уряду олігархам.

Знай.uа писав про те, що Шахов розповів про політичні торги в Раді.