Питання надання Вселенським Патріархатом Варфоломієм Україні автокефалії вчора обговорювали мало не на кожному телеканалі та радіостанції. В ефірі "Прямого", наприклад, можна було почути досить суперечливі речі, котрі безпосередньо стосуються Московського Патріархату.


На це у своєму блозі звернув увагу історик, ветеран АТО Олег Корнієнко. Він натякнув: якщо "затятого соціаліста" Олександра Мороза було видно здалеку, то інші противники релігійного миру тільки почали виходити з тіні.

"Свіженькі Іуди", як їх охрестив експерт, в свої лави прийняли нещодавно народного депутата України з мільйонними статками Тетяну Донець. "Хто б міг подумати, що ця "фарбована лялька", яка, напевно, потрапила в парламент, як раз за "красиві очі", містить в собі стільки злості, істеричності і ненависті до Української Помісної Церкви", - коментує Корнієнко.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще


Він підкреслив, що протягом 5 хвилин "істеричного потоку слів", вона так і не змогла заспокоїтися і почати говорити нормальною мовою, висунула твердження: " є тільки одна православна церква" і автоматично заробила собі статус "української Поклонської", впевнений історик.


Олег Корнієнко радить всім українцям уважно спостерігати за реакцією політиків:

"Питання Помісної церкви - лакмусовий папірець московської агентури", - підсумував він.


Дивіться: Цей день можна порівняти з 1991 роком — Донець про надання автокефалії українській церкві


Нагадаємо, на засіданні Синоду Вселенського патріархату анексію Київської Митрополії Руської церквою в 1686 році було визнано незаконною.
Як повідомляв Знай.ua, опубліковано повний текст рішення Синоду.
Також Знай.ua писав, Волкер прокоментував прагнення України отримати автокефалію.