Великобританія надала владі України відомості про участь фахівців ГРУ в кібератаці на Київський метрополітен і Міжнародний аеропорт Одеса в жовтні 2017 року. Про це повідомляє прес-служба міністерства інфраструктури.

Хакер
Хакер

"Надана Національним центром кібербезпеки Великобританії інформація говорить про участь фахівців ГРУ РФ в атаці на підприємства в жовтні 2017 року. Немає гарантії, що спроби виведення з ладу критичних підприємств галузі не повторяться", - заявив глава міністерства Володимир Омелян.

хакери
хакери

Наголошується, що аеропорт Одеса і Київський метрополітен посилюють свою кібербезпеку, а також проявили інтерес до підключення своїх фахівців до роботи над розвитком галузевого центру кіберзахисту транспортної інфраструктури.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Нагадаємо, підконтрольне спецслужбам Росії хакерське угруповання зробило спробу атакувати Україну. Для цього вони використовували новітній комп'ютерний вірус. У Службі безпеки України повідомили, що вірусна програма являє собою оновлену версію бекдор Industoyer.

Хакер
Хакер

Таким чином, на офіційному сайті української спецслужби з'явилася інформація, що функціональні можливості вірусу надають можливість віддалено адмініструвати процеси операційної системи, дізнаватися паролі, відстежувати всі дії користувачів, а також копіювати необхідні файли.

В СБУ зазначили, що встановити об'єкти кібератаки вдалося завдяки взаємодії з відомою антивірусною компанією. В результаті були локалізовані наслідки кібератаки, а також мінімізовано киберзагрозу інфраструктур органів державної влади України.

Раніше ми писали, що путінські хакери знову не дають спокою користувачам інтернету. З'явилася інформація, що в російському Головному розвідувальному управлінні (ГРУ) таємно розробили і використовують нові вірусні програми.

Нагадаємо, СБУ розкрили нахабні атаки російських хакерів на Організацію по забороні хімічної зброї.

Як раніше повідомляв Знай.uа, журналісти розкрили імена найбільш засекречених співробітників ГРУ.

Знай.uа писав, що дипломатичні таємниці України опинилися в лапах російських хакерів.