Найбільш розшукуваний хакер у світі, росіянин Євгеній Богачов пов'язаний з ФСБ.

У США Богачова звинувачують у створенні вірусної програми, за допомогою якої викрали сотні мільйонів доларів з банківських рахунків по всьому світу. ФБР встановило рекордну винагороду тому, хто допоможе затримати хакера. Ця сума складає 3 млн доларів, повідомляє The New York Times

Як повідомляє видання, майже всі комп'ютери, що належать урядовим чиновникам і підрядникам у ряді країн, були серед заражених цією вірусною програмо пристроїв. Російським спецслужбам була вигідна робота хакера, оскільки вони отримували доступ до інформації з комп'ютерів, заражених Богачовим, що позбавляло їх необхідності проводити рутинну роботу зі зламу.

Зазначається, що в Росії були особливо зацікавлені в інформації, отриманій від військових і розвідувальних служб щодо бойових дій на сході України і війни в Сирії. Зокрема, на заражених комп'ютерах у США були зафіксовані спроби отримати доступ до секретної військової та розвідувальної інформації, при цьому у пошуку використовувалися ключові слова "цілком таємно" або "міністерство оборони".

ФБР у своєму розслідуванні також спирається на дані українського МВС, яке передавало в США інформацію про пересування Богачова. За даними українського відомства 33-річний російський хакер, "працює під керівництвом спеціального підрозділу ФСБ".

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Видання також звертає увагу на те, що незважаючи за запропоновану ФБР винагороду, Богачов не ховається, а відкрито живе в Анапі, де володіє великою квартирою, дорогими автомобілями і яхтою.

Як повідомлялося раніше, у грудні 2016 року адміністрація Обами оголосила санкції стосовно Богачова та п'яти інших осіб у відповідь на висновки розвідувальних агентств щодо втручання Росії у президентські вибори.

Як повідомляв сайт Знай.ua, російські хакери тероризують країни НАТО.