Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман дав команду ДФС і Держпраці провести масштабні перевірки на підприємствах.

Так, в Україні почалася так звана "детінізація" найманих робітників. На деяких підприємствах значно збільшилася кількість офіційно працевлаштованих працівників.

Підвищення зарплати
Підвищення зарплати

Прем'єр поставив завдання Держпраці та Державній фіскальній службі (ДФС) перевірити будівельні компанії на предмет легального працевлаштування працівників та сплати податків. Про це пише портал "Політека".

Гривня
Гривня

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

"Забудовникам сьогодні крім проблеми подорожчання будматеріалів доводиться, якось вирішувати питання зі зростаючими витратами на оплату праці. Різке підвищення цін на житло для них не є виходом, так як через невисокий платоспроможний попит це може призвести до падіння продажів. Ось вони і економлять, оформлюючи працівників нелегально", — пояснив ситуацію експерт консалтингової компанії SV Development Сергій Костецький.

За його словами, аналогічні мотиви і в інших галузях. У підсумку держава недоотримує сотні мільйонів гривень. Перевірки дадуть владі можливість дещо збільшити надходження до бюджету та Пенсійного фонду.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна посіла "почесне" останнє місце в рейтингу МВФ найбідніших країн Європи. Про це повідомляють ЗМІ з посиланням на оприлюднені дані рейтингу Міжнародного валютного фонду. Найбіднішою країною на європейському континенті визнана Україна. Дані рейтингу прокоментував економіст Володимир Компанієць.

Варто нагадати, що про нові тарифи на опалення українці можуть почути вже через місяць після того, як уряд встановить нову ціну на блакитне паливо. Про це повідомила голова Національної комісії держрегулювання енергетики і комунальних послуг (НКРЭКУ) Оксана Кривенко.

"Як тільки буде нова ціна газу від Кабміну, ми ініціюємо процедуру перегляду тарифів на тепло і теплопостачання. З урахуванням відкритого обговорення, через місяць, нові тарифи будуть встановлені", - сказала вона.

Нагадаємо, киянам хотіли дати гарячу воду, але передумали.

Як повідомляв Знай.uа робот Софія висловила Гройсману все, що думає про Україну.

Знай.uа писав, у євробляхерів урвався терпець, дороги перекриті, водії виставили ультиматум.