У вівторок, 16 жовтня, Верховна Рада не підтримала подання на зняття недоторканності і притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата від "Опозиційного блоку" Дмитра Колесникова.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні ВР.

При мінімально необхідних 226 голосах, підтримали зняття депутатської недоторканності лише 163 народних депутата.

Дмитра Колесникова звинувачують у тому, що він зловживав службовим становищем, коли перебував на посаді голови Агентства держмайна України. Він вчинив певні дії, в результаті яких стало можливе відчуження об'єктів нерухомості.

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

Генеральний прокурор Юрій Луценко стверджує, що в 2014 році народний депутат підписав документи, згідно з якими були відчужені два цеху ДП "Науково-дослідного і конструкторсько-технологічного інституту трубної промисловості ім. Я .Ю. Облоги" у місті Дніпропетровськ.

При цьому сам Дмитро Колесніков всі звинувачення відкидає і назвав дії ГПУ "спробою розправи з опозицією".

Раніше, у понеділок, 8 жовтня, стало відомо про можливе зняття депутатської недоторканності з нардепів від "Опоблоку" Дмитра Колєснікова з метою його подальшого притягнення до кримінальної відповідальності.

Так, стало відомо, що Комітет з питань регламенту Верховної Ради вирішив рекомендувати парламенту розглянути подання генпрокурора Юрія Луценка про притягнення до кримінальної відповідальності нардепа від "Опозиційного блоку" Дмитро Колесніков.

Подання Юрій Луценко аргументував тим фактом, що нардеп підозрюється у зловживанні владою.

Нагадаємо, скандальний дружок Януковича може втратити найдорожче. Ініціатива надійшла від Генпрокурора.

Як повідомляв "Знай. ua", Вілкул відбувся легким переляком, Луценку не дали "розірвати" колишнього регіонала, Рада стала горою. Луценко звинуватив Вілкула в корупції.

"Знай. ua" писав, що Луценко сказав, коли займуться Вілкулом. Подання про зняття недоторканності розглянуть у Раді найближчим часом.