Рахункова плата провела масштабний аудит на державному підприємстві "Украерорух". Експерти впевнені, що Дмитра Бабейчука призначили на посаду директора із порушенням вимог чинного законодавства.


Аудитори зазначають, що Міністерство інфраструктури взагалі обійшлося без конкурсного відбору.

Дмитро Бабейчук ("Украерорух")
Дмитро Бабейчук ("Украерорух")

"Таке призначення є порушенням вимог затвердженого постановою Кабінету міністрів України від 09.10.2013 № 818 Порядку погодження з Головою Ради міністрів АР Крим, головами місцевих державних адміністрацій призначення на посади та звільнення з посад керівників підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління міністерств, інших центральних органів виконавчої влади", - підкреслили в Рахунковій палаті.

Дмитро Бабейчук ("Украерорух")
Дмитро Бабейчук ("Украерорух")

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще


Крім того, Рахункова палата виявила, що Мінінфраструктури (Бурбак М.Ю.) уклало контракт з Бабейчуком до отримання погодження КМУ та Київської ОДА.

Дмитро Бабейчук ("Украерорух")
Дмитро Бабейчук ("Украерорух")

"Це є порушенням вимог статті 36 Закону України "Про місцеві державні адміністрації" від 09.04. 1999 № 586 (в ред. від 26.10.2014) та пункту 5 Положення про порядок укладання контракту з керівником підприємства, що є у державній власності, при найманні на роботу, затвердженого постановою КМУ від 19.03.1993 № 203", — зафіксували аудитори.

"Украерорух"
"Украерорух"


Цікаво, що попередній директор підприємства Чередніченко був звільнений наказом Бабейчука майже через три роки після того, як міністр Володимир Омелян ухвалив відповідне рішення.

Тобто, такий вчинок можна розглядати, як перевищення службових повноважень. Аудитори також звернули увагу на дату звільнення екс-директора: 03.11.2014.

"Украерорух"
"Украерорух"

Тоді Бабейчука ще ніхто не призначив і яким чином він міг розпоряджатися важливими документами, поки не ясно.


Дивіться: колишнього очільника "Украероруху" підозрюють у державній зраді


Нагадаємо, звіт Рахункової палати викрив суттєві прогалини в роботі Омеляна.
Як повідомляв Знай.ua, журналіст пояснив, що готується запропонувати Омелян українцям замість омріяних лоукостів.
Також Знай.ua писав, Омелян навмисне відтягує зі звільненням керівника "Украероруху", якого підозрюють у корупційних махінаціях.