Президент Білорусі Лукашенко висловив свою позицію щодо ситуації, яка склалася на Донбасі України

Він повідомив, що готовий допомогти і надавати допомогу у вирішенні цього військового конфлікту. Про це стало відомо під час виступу Лукашенка на Форуму регіонів Білорусі та України.


"Ми готові включитися в цей конфлікт там, де складно і де немає тієї довіри, яку повинно бути. Ми готові зробити це заради миру", - заявив Лукашенко. Також він наголосив, що в такій ситуації потрібно об'єднатися трьом слов'янським народам. На думку президента Лукашенка, тільки такий вихід буде правильним.

"Цю проблему, це моя точка зору, ми повинні вирішити, три слов'янські народи. Це наша біда. Ні європейці, ні американці, ніхто інший - це ми повинні вирішити цю проблему", - стверджує президент Білорусі.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще


Також він вважає, що роль Білорусі в цьому конфлікті досить важлива, і тільки разом вони зможуть досягти успіху і звільнити окупований Донбас.


Гучну заяву зробив і президент України Петро Порошенко. Він зазначив, що завжди довіряв Лукашенко. Також президент в черговий раз підкреслив необхідність швидкого припинення війни, що призводить до смертей українських військових.

Також в черговий раз згадали про Мінських домовленостях. Це документ, який увійшов в історію і навіть з'явиться на сторінках підручників з дипломатії. Порошенко нагадав, що весь світ наполягає на дотриманні цих правил.


"Я дуже задоволений тим, що в результаті наших домовленостей відбувся прорив дипломатичної блокади. Мінськ і Білорусь для нас дуже близькі. Тому я дякую за таку ініціативу, я вдячний всім, хто долучений до того, щоб в Україну прийшов світ, я дякую наших партнерів з ЄС, США, ООН і дуже дякую наших білоруських друзів", - зазначив Порошенко.

Нагадаємо, раніше російська авіація і флот під прикриттям намагаються влаштувати масові провокації під час військових навчань Нідерландів і Великобританії за Полярним колом.

Як повідомляв портал "Знай.uа" готові до удару: у Путіна натякнули на нову заворушку, Лукашенко вже напружився.